KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2408 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2410 napja

mgitta A WoD, az idővonalak és a bronz sárkányok
mgitta - 3529 napja
75
A Wow Insider cikkje szépen összefűzi azt, amit eddig tudtunk az idővonalakról, az alternatív univerzumokról, a bronz sárkányokról, illetve arról, hogy hogyan is kerülünk Draenorra és miért is harcolunk mi ott.


Amióta tavaly a BlizzConon bemutatták a WoD-ot, számos kérdés merült fel a játékosokban Draenorral kapcsolatban. Hogy tűnt fel? Miért más? Miért nem lesz kihatása a Draenoron történteknek Azeroth múltjára? Ha Draenor egy alternatív Draenor, akkor lesz egy alternatív Azeroth is? Ez azt jelenti, hogy lesznek a lore-nak olyan szereplői, akik megduplázódnak? 2 Thrallt, 2 Velent, 2 verziójú Garrosh-t fogunk látni? Lassacskán megválaszolódnak a kérdések, de azért még mindig nem látunk teljesen tisztán.

Amikor a WoD béta megjelent, hamar nyilvánvalóvá vált mindenkinek, aki jártas a lore-ban, hogy ez a Draenor, amelyen garrisonokat építünk és legyőzzük az Iron Horde-ot, nem volt és nem is lesz soha az általunk is ismert Draenor. Ez egy teljesen másik bolygó. Az alternatív univerzum kifejezést használjuk Draenorra, mert talán ez a legjobb kifejezés arra, hogy bemutassa ezt a különös világot. A most megjelent Hellscream novella végre rávilágít arra, hogy miért Draenorra megyünk vissza – és ennek semmi köze Garrosh-hoz, hanem a bronz sárkányokhoz.



Nozdormu

Kezdetben, amikor a sárkánynemzetségek létrejöttek, minden Aspect egy különleges területet kapott meg Azerothból. Az összes Aspect közül messze Nozdormu kapta a legnehezebb feladatot, hogy magát az időt őrizze, és felügyelje a sors és a végzet útjait. Az idő őrizőjeként Nozdormunak számos, őrjítő és hihetetlenül komplex forgatókönyvvel kellett megküzdenie, köztük azzal, hogy ő maga válik az Infinite sárkányok vezetőjévé, azoké a sárkányoké, akik tetszés szerint kívánják megváltoztatni a múlt eseményeit, egyszerű halandók által ismeretlen okok miatt.

Hogy ennek mi köze Draenorhoz? Nagyon is sok. Draenor végzete visszavonhatatlanul hozzákapcsolódik a miénkhez. Mindig is így volt, és mindig is így lesz. De ami a legfontosabb, nem Azeroth volt a Titánok első projektje. Sok-sok másik világot is megformáztak már, és mindegyik egyedi a maga módján, de egy valami összeköti őket – az idő. Amikor Aman'Thul, a Pantheon vezetője Nozdormunak adta ezt a feladatot, fontosnak tartotta ezt az információt is megosztani vele, szó szerint így, ahogy a Thrall: Twilight of the Aspects regényben olvastuk.

„Téged bízlak meg azzal a nagyszerű feladattal, hogy az idő tisztaságára ügyelj. Tudd, hogy csak egyetlen igaz idővonal létezik, habár vannak, akik ezt másképp gondolják. Meg kell védened az idővonalat. Az idő igazsága nélkül, ahogy az rendeltetett, több fog elveszni, mint azt el tudnád képzelni. A valóság szerkezete fog felbomlani. Ez egy nagyon nehéz feladat – ezen világ minden más feladatának alapja, mivel semmi nem tud megtörténni idő nélkül.”

Csak egyetlenegy „igaz” idővonal létezik. Nemcsak Azerothon, hanem az egész világegyetemen. Léteznek alternatív idővonalak? Igen. És mindennap fenyegetést jelentenek erre az egy igaz idővonalra nézve. A Twilight of the Aspects regényben lehetőség volt arra, hogy bizonyos karakterek egyik megtört idővonalról a másikra vándoroljanak. Így volt lehetséges, hogy Thrall egy olyan világba érkezzen, ahol Taretha Foxton nagyon is élt, habár egy nagyon másik verziójú Tharetha volt, aki első szóra el akarta adni Thrallt rabszolgának. Így tudott Aedales Blackmoore, aki abban az alternatív világban Lordaeron önjelölt uralkodója volt, belépni a mi világunkra, hogy megpróbálja megölni Thrallt egyszer és mindenkorra.

Ezek a személyek léteztek, leélték a maguk életét – ki szörnyű módon, ki dicsőségesen – minden elképzelhető módon egy-egy idővonalban. De azok az idővonalak hamisak, nem azok az igaziak. Soha nem is voltak azok. Az egyetlen közös pont bennük a bronz sárkányok, akiknek hatalmukban állott átkelni ezeken a végtelen számú, megtört idővonalakon azért, hogy biztosítsák azt, hogy ami események megtörténtek azon a világon, soha nem történnek meg a miénken. Ezt a feladatot kellett teljesíteni Nozdormunak, erre a feladatra kérték fel őt és a nemzetségét.



Infinite

Nozdormuval tudatták a saját végzetét, amikor megkapta a hatalmat, hogy ezeken a milliárdnyi idővonalakon átkelhessen. Miért? Hogy jól az eszébe véssék, hogy még ő is egyszer majd megszűnik létezni. Hogy bár megkapta ezt a hatalmas erőt, még ez sem lesz képes elodázni az elmúlása pillanatát – hogy minden dolog egyszer elkezdődik és véget ér. Mindennek meg kell történnie, akár így, akár úgy. És Nozdormu megértette, hogy az igaz idővonalat meg kell őriznie, mert képes pontosan átlátni azt, hogy mi történik, ha megszakad ez az idővonal.

És mégis, az egyik megtört idővonalban Nozdormu hallgatott az Old Godok suttogására és Murozonddá vált, életre keltve az Infinite sárkánynemzetséget. Az Infinite sárkányok feladata az volt, hogy megváltoztassák ennek a világnak a sorsát, és elpusztítsák az igaz idővonalat – a mi idővonalunkat – azzal, hogy elpusztítják Thrallt. A Black Morass és a Durnholde Keep, mindkettő egy-egy próbálkozás volt, hogy megakadályozzák, hogy Thrall egyszer majd létrehozhassa az új Hordát. Mert ha Thrall létezik, akkor végül meg fogja szerezni a Dragon Soult és megakadályozza az Hour of Twilight eljöttét. Az Old Godok biztosítani akarták, hogy az Hour of Twilight meg fog történni – mert az lett volna az Azerothon való győzelmük órája.

Végül ezt megakadályoztuk – megöltük Murozondot abban a megtört idővonalban, meghiúsítottuk az Hout of Twilight eljöttét, és elméletben eltöröltük az Infinite sárkányok létezését is. Csahogy... hirtelen nem tettük „létre nem jötté” az Infinite sárkányokat, mert ezt nem tudjuk megtenni. Azért, mert végtelen idővonal van, és minden idővonalnak végtelen számú variációja létezik az egyetlen igaz idővonalhoz képest – néhánynak olyan apró eltérése van, mint egy fűszál. Néhánynak sokkal nagyobb, mint például az az idővonal, amelyben Garrosh Hellscream soha nem született meg (mi egy ilyenbe megyünk).

De Deathwing legyőzése kimerítette az Aspectek erejét. Deathwing legyőzésével Nozdormu elvesztette az idővonalak feletti uralmát. Mindaz a munka, amit az igaz idővonal épségben való megőrzése érdekében tennie kellett, most a halandók kezében van. A Timeless Isle-on található Timewalkerek halandók és bronz sárkányok csoportja, akik éppen ezt a küldetést szeretnék teljesíteni, hogy az igaz idővonal tiszta és érintetlen maradjon.



Kairoz

Azonban van egy aprócska probléma ezzel a küldetéssel: Nozdormu hatalmas képességei és ereje nélkül a bronz sárkányok nem képesek átlátni ezt a töménytelen idővonalat. Néhány pillanatot elkapnak, de ez minden. Ezért utazott Kairoz a Timeless Isle-ra – a sziget különleges tulajdonságai miatt Kairoz abban reménykedett, hogy talál módot arra, hogy a bronz sárkányok ismét átlássák a különböző idővonalakat, hogy jobban irányíthassák őket, és így megóvhassák az igaz idővonalat. A Timeless Isle különleges, mivel képes előbukkanni, majd megszűnni, az idővonalakon ki-be járni. Néha az igaz idővonalban – a mi idővonalunkon – tűnik fel, néha egy teljesen másikon. Az idővonalakon való gyors vándorlása miatt jöttek létre az Epoch Stone-ok, az idő kristályosult lényegei, amiket Kairoz részére gyűjtögettünk.

A bronz sárkány ugyanis abban reménykedett, hogy ezeknek a köveknek a segítségével létre tud hozni a Sands of Time-hoz hasonló dolgot, amely akkor veszett el, amikor Nozdormu elveszítette a hatalmát. És bizonyos mértékig Kairoz sikerrel is járt, mert létrehozta a Vision of Time nevű szerkezetet, amely képes volt bepillantást engedni számos alternatív idővonalra. Olyanokba, ahol Garrosh Hellscream nyert Orgrimmar ostroma során, vagy ahol Nozdormu első számú társát, Soridormit brutálisan megölték. Ezek a dolgok megtörténtek? Nem, mert nem az igaz idővonal volt, csupán alternatív idősíkok.

A Vision of Time ennek ellenére működött. A múlt különböző pillanataiba bepillantást nyerhettünk, és sikeresen használták Garrosh Hellscream tárgyalása során arra, hogy a múlt különböző történelmi pillanatait és eseményeit bemutassa és kihangsúlyozza. A tárgyalás végén azonban Kairoz elkezdte megbütykölni a Vision of Time-ot, hogy felfedje, hogy valójában min dolgozott egész eddig: egy terven, amellyel kiszabadíthatta Garrosh Hellscreamet. A Vision of Time ugyanis nem csupán bepillantást engedett nyerni az alternatív idővonalakba, hanem átjárást is engedett biztosítani azokba úgy, ahogyan a Timeless Isle is átsiklik a különböző idővonalakon. Megengedte, hogy a tárgyaláson jelenlévők alternatív másai jelenjenek meg, hogy káoszt okozzanak... ami megengedte, hogy Kairoz és Garrosh is átléphessenek az időn és elmenekülhessenek.



Draenor

A WoD-ban egy alternatív univerzumba fogunk utazni, ahol a mi idővonalunk szerinti Draenoron történt események máshogy történtek meg, hasonlóan a Thrall: Twilight of the Aspects regényéhez, ahol Blackmoore volt Lordaeron királya. Ez egy olyan idővonal lesz, amely soha nem történt meg, és soha nem volt hatása a miénkre. Ez a történelemnek egy olyan verziója, amelynek nem lenne szabad megtörténnie – de attól még létezik, mert az összes alternatív és különböző idővonal szimultán létezik. A különbség az, ami mindig is lesz: csak egyetlen igaz idővonal létezik. És a történelem is csak egyféleképpen játszódhat le igazából a valóságban.

Kairoz azonban átlépte ezt a vonalat, és Draenorra vitte Garrosh-t, még ha a szándékai őszerinte nemesek is voltak. Azt akarta, hogy Garrosh egy új Hordát hozzon létre, egy erősebb Hordát, egy olyat, ami mentes a Burning Legion befolyása alól. Ha ezt a Hordát létrehozzák, akkor valamilyen úton-módon majd elviszik ezt a Hordát Azerothra, méghozzá az igaz idővonalon létező Azerothra, és így egy elég ütős sereg fog létrejönni, ami képes lesz legyőzni a Burning Legiont... legalábbis elméletben. De Kairoz nem érte volna be egyetlen sereggel. További alternatív idővonalakra akart eljutni, hogy a végtelen számú univerzumban végtelen számú Hordát hozzon létre. (és hogy mindezeket ő maga irányítsa, és ezzel ő maga is végtelen legyen – a fordító)

Azonban Garrosh Hellscream nem adta meg az esélyt neki, hogy ezt megtehesse. (Garrosh ugyanis azután, hogy Kairoz felvázolta előtte valódi tervét, megölte a sárkányt, mivel nem akart a bábuja, a szolgálja lenni – a fordító).

Hogy Kairoz valójában Azeroth legjobb érdekeit szem előtt tartva cselekedett? Bizonyos fokig. Ő ugyanis a bronz sárkányok egy olyan csoportjához tartozott, akikről Chromie tett említést a War Crimes című regényben. Ez a maroknyi bronz sárkány ugyanis úgy hiszi, hogy most, hogy a küldetésük megszűnt, arra kéne használniuk megmaradt erőiket, hogy megváltoztassák a múltat, hogy egy jobb jövőt teremtsenek a világ számára. Az Infinite sárkányoknak az volt a célja, hogy úgy változtassák meg a múltat, hogy végül bekövetkezzen az Hour of Twilight. Ezek a bronz sárkányok azonban nem akarják az Hour of Twilight eljöttét, csak egy „jobb jövőt” szeretnének létrehozni – azonban, ahogy arra Chromie rámutatott, anélkül a képesség nélkül, hogy átlátnák a történelmet, átlátnák a milliárdnyi idővonalat, nem lehet megmondani, hogy mi számítana „jobb jövőnek”.



Széttört homokszemek

Hát így állunk most a Warlords of Draenorral. Draenor a bolygó egyfajta alternatív univerzumban létezik. Egyike azoknak a végtelen számú idővonalnak, aminek nem kell megtörténnie. Vannak dolgok, amik ugyanazok rajta, mint a miénken, vannak, amik meg nagyon mások. Kifejezetten ezt az idővonalat választotta Kairoz, mert azok az események, amelyek ezen a bolygón megtörténnek, kiválóan alkalmasak arra, hogy elméletileg Garrosh-nak könnyű dolga legyen beszivárogni a Hordába, megváltoztatni az orkok sorsát és egy olyan sereget létrehozni, ami aztán majd Azerothra utazik. Más szavakkal, ez volt a lehető legrosszabb idővonal a mi szemszögünkből, ahova Garrosh-t vinni lehetett, mert minden ki volt kövezve rajta Garrosh sikeréhez. Ez jó hír Garrosh-nak, de kevébé jó számunkra.

Kairoz természetesen nem tudta, hogy Garrosh el fogja árulni őt. Nem gondolt arra, hogy Garrosh ellene fog fordulni, és biztosan nem számított arra, hogy Garrosh egész egyszerűen megöli őt. A saját szándékai szerint cselekedett – egy tökéletes világban Kairoz segített volna Garrosh-nak létrehozni azt a sereget, majd segített volna utat találni vissza az igaz idővonalra, és magával vitte volna Garrosh-t és a Hordát is. Egy olyan masszív sereget, amivel elméletben meg lehetett volna fordítani a Burning Legion elleni harcot, amikor az majd visszatér Azeroth-ra, ahogyan azt Wrathion látta látomásaiban a MoP elején.

Kairoz tervével az volt a probléma, hogy Garrosh Hellscream feltétlen engedelmességén alapult a működése. Garrosh azonban sok minden lehet, de soha nem volt és nem is lesz az, aki bárkinek is a lekötelezettje lesz. Senkinek nem felel. És befolyásával azt akarja elérni, hogy Draenor széttöredezett ork klánjai egyesüljenek, elkerüljék a Burning Legionnal való végzetüket, majd hódításokba kezdjenek: először az igaz idővonal Azeroth-ját és onnan... ki tudja?

És talán ez a végső dilemma a WoD-dal kapcsolatban. Persze, szívesen segítenénk ennek a világnak a lakóin, csakhogy ennek a világnak egyáltalán nem is kéne léteznie. Számít az, végül is, hogy kit mentünk meg, kiken segítünk, amíg ott vagyunk? Igen, számít – mert még akkor is, ha ennek a Draenornak a lakói valójában nem kellene, hogy létezzenek, ha az ő sorsuknak nem szabadott volna összefonódnia a miénkkel, szükségünk van a segítségükre, hogy legyőzhessük az Iron Horde-ot és helyrehozhassuk a dolgokat. Mindennél fontosabb, hogy helyrehozzuk a dolgokat. Muszáj megakadályoznunk, hogy az Iron Horde átjöhessen az igaz idővonalra. Muszáj érintetlennek és tisztának maradnia az igaz idővonalnak.

Mert ez most a Halandók Kora. Ez a feladatunk – hogy megvédjük a világot, ahogyan azt az Aspectek tették előttünk. Akár az Old Godoktól, akár a Burning Legiontól, akár a széttöredezett idővonalaktól, amelyeknek nem is kellene létezniük.

#73 | Arel válasza #70
wow_c_505737
3 perc? Na persze. Mivel Outland békés, ezért csak jelképes őrség volt a Dark Portalnál, és ezért forgalom sem nagyon volt a környéken. Egy full Iron Horde támadás könnyedén elsöpörhetett mindent kb. a kráter széléig; és túlélők nélkül nincs figyelmeztetés sem Dreadmaul Hold vagy Nethergarde Keep felé. Mire feltűnik nekik, hogy baj van, már 3-4 ezer ork kopogtat olyan ostromfegyverekkel, amilyenek Orgrimmarban voltak - mert azok terveit Garrosh adta át nekik. Ekkora sereget nem fogsz egyhamar leverni, és nem is fogsz oda vonultatni megfelelő ellenállást kb. 2 héten belül (az Alliance és a Horde sem tartogat összpontosított haderőt normális esetben, és Orgrimmar alól épp hazafelé tartott mindenki, amikor ez történt).

Ha Sargeras ismerne idő alapú mágiát, rég használta volna. Nem tette, nyilván nem ismeri - a titán Pantheonban ez eredetileg Aman'Thul dolga volt...

Kairoz vagy Wrathion mozgatórugója semmivel sem rosszabb, mint pl. a Lich Kingé vagy Illidané volt.

A régi Dark Portal a Twisting Netherből nyílik Azerothra, és a Twisting Nether bizony másik dimenzió a maga sajátságos törvényeivel. Miről is beszélünk? Az orkok varázstudói - legyenek warlockok vagy shamanok - a B-Draenoron épülő Portal munkálatai alatt tanulmányozhatták a Vision of Time-ot, és nyilván meg is tették. Tudod, hogy sajátítja el valaki egy mágikus tárgy használatát (Azerothon is)? Pont így. Megvizsgálták, próbálgattak egy-két dolgot, és sikerült ennyi idő alatt rájönniük arra, amit Kairoz tudott a portálnyitásról.
#71 | vizoo válasza #70
Több millió játékos hónapokig? Találd még ki, hogy tavaly szeptember óta 6,5 millió játékos gyűjti a homokot... Szerinted a lore (tudom, szerinted már az sem létezik) alapján ez így történt? Ennyi ember 1 évi munkája?
Mitől lenne Kairoz ereje teljében Draenoron? Miért nem vesztette el ott az erejét? Hiszen ő a mi síkunkból ment át. Vagy úgy gondolod, hogy akkor ott gyorsan visszatér az ereje? Úgy, hogy Draenoron sosem voltak bronz sárkányok? (Az Aspectek továbbra is Azeroth őrzői, nem a világé...)


 
#70 | Delfi válasza #69
Bocsánat, de senkit sem érdekel, hogy erősebb-e az allynál vagy a hordánál. Mivel Azeroth a tét, az ally, a horda és mostmár a pandák is idejönnek azonnal és megpróbálják megállítani az iron hordát.
Ne gyere azzal, hogy a pandák nem harcolnak, mert kifejezetten felelősek abban, hogy Garrosh megszökhetett és épp elég kárt okozott már nekik, hogy meg akarják állítani.
Az Iron horde egyetlen kapun keresztül próbál bejutni, nincs légi ereje, nincs tengeri támogatása, 3 perc alatt szarrá verném az átjutott csapatokat, a parton bohóckodó ágyúit még a hajók is elérik, a levegőből pedig az összes baltás barmot szitává lőheted.

A Sargerasos válaszod roppant kényelmes és problémakerülő.

A vision of time egy pici szerkezet, amibe hónapokig gyűjtötte több millió játékos a kavicsokat, de sebaj, mert draenoron is van timeless stone, és persze a halott kairoz is szívesen átveszi mindet.
A kapu megépítéséhez az azerothon található Chromie és Wrathian adhatja a tudást valami nekromatán keresztül, hogy kairozhoz is eljusson.
Ne zavarjon meg az egy percre sem, hogy a dark portal nem utazik sem időben, sem dimenziók között, így Guldannak sincs erre semmilyen tudása, ahogy Medivhnek sem. A többi baltás gyilkosnak sincs semmilyen képzettsége erre, és ezt a tudást Garrosh sem vihette magával, mert ő sem ért hozzá.

Szóval nincs sok probléma ezzel a sztoryval, csak baromság a vision of time, baromság a tárgyalás, baromság Kairoz, Chromie és Wrathion mozgatórugói, baromság, hogy Garrosh simán kinyír egy sárkányt aki Draenoron ereje teljében van, mert ott nem vesztette el az erejét, baromság a kapu, baromság az utazás, és csak annyi lyuk van a teljes történetben, hogy ha összekötögetnéd, akkor a teljes japán halászflotta ezt használhatná heringfogásra az évezred végéig.

Azerothon kevesebb ork és kevesebb ork klán van, mint Draenoron, itt ugyanis jópárat azóta sikerült kiirtani (lásd még Twilight's Hammer, Bonechewer) vagy igen erősen megritkítani (Dragonmaw - akik nincsenek is velünk, még mindig Garrosh-pártiak -, Burning Blade - szintén nincsenek velünk -, Blackrock - nicsak, ők sincsenek velünk). Az Iron Horde legalább olyan erős - ha nem erősebb -, mint az Orgrimmarban győztes Alliance és biztosan erősebb, mint Vol'jin Hordája.

Sargeras nem ért az idő manipulációjához a jelek szerint, vagy szimplán nem foglalkozik vele. De az is lehet, hogy a titánoknak köszönhetően nem tudja manipulálni.

A Dark Portal létrehozásához két dolog kell: kellő mágikus tudás (ennek alapja a Vision of Time), és brutális mennyiségű energia (ami megvan a kiszipolyozott warlockokból). Az eredeti Dark Portalt Gul'dan nyitotta Medivh segítségével; most egy kicsit több erőforrást gereblyézett össze ehhez Grom Hellscream. De nem Grom nyitja meg; pláne nem Garrosh, mert egyikük sem ért a mágiához. De megvannak ehhez a megfelelő orkjaik és/vagy ogréik.

B-Draenoron nincs Thrall, és nincs Garrosh sem - egyikük sem született meg.

Még egy szó a Vision of Time-ról: szerinted anno a Dragon Soul létrehozásakor az Aspectek számítottak arra, hogy Deathwing nem adja bele a saját és nemzetsége erejét, vagy hogy ellenük fordítja majd? Oké, Nozdormu tudta és azt is, hogy nem akadályozhatja meg. De Ysera, Alexstrasza és Malygos nem sejtett semmit. Pedig Malygos ismerte a legjobban a mágiát Azerothon, ezzel az eszközzel mégis átverték. A Vision of Time ugyanilyen: Kairoz elmondta, mire akarja használni; csak azt nem, hogy több mindenre alkalmas. És nem volt megbízhatatlan, ezért hittek neki. Amióta az Aspectek elvesztették az erejüket és minden sárkánynemzetség meggyengült, a bronzok nem látják olyan tisztán, hogy az alternatívákból melyik a helyes út; és nem is látnak minden alternatívát a jelek szerint. Ha ez nem így lenne, akkor Kairoz nem tudta volna kiszabadítani és elszöktetni Garrosht, illetve Garrosh nem tudta volna megölni Kairozt.
#68 | Delfi válasza #67
Igazad van, nem három ágyú, hanem öt. Be ne szarjak tőlük.
Igen, lerohanták blasted landset, és? Megérkeznek a seregeink, szarrá verjük őket, és azokat is akik ismét bepróbálkoznak.
Nincs végtelen számú ork sereg, néhány hulladék klán van, szemben Azeroth összes fajával. De persze ezt lazán átlépted, ahogy a kérdésemet is, hogy ha szerinted sem Garrosh, sem Guldan nem az az ember, aki a kaput építette, akkor mégis kicsoda?

A sargeras novellát ne nekem ajánlgasd, ti adtok a kezébe egy időgépet és egy térkaput, nem én...

A kapu feltalálását egy kerékhez hasonlítani már olyan durva csúsztatás, hogy el sem lehet mondani. Egy primitív baltás ork nemzetség, akik 35 év hátránnyal, nulla tudással - hiszen ők senkit sem győztek még le azok közül, akiket mi- és nincs sem Bronzebeard kutatójuk, sem pandás 10000 éves tudásuk. Hogyan is találnának ők fel egy olyan térkaput ami időben és dimenziók között is tud utaztatni?

Ha Thrall nem létezik, akkor valamelyik másik büdös ork majdcsak vezeti azt a klánt. A kutyát sem érdekli a történelmük.
#67 | vizoo válasza #64
Kompletten lerombolták Blasted Lands-et, és, ha a bétában körülnézel, akkor láthatod, hogy Nethergarde is lángol, és mindenhol iron horde orkok vannak. Tehát nem csak 3 ágyú jött át. Hogy hogyan voltak erre képesek, mikor "mi, nagy hősök itt vagyunk"? A meglepetés ereje.Mi pedig meg is állítottuk őket (elpicsáztuk, ahogy te írod). Ettől még a portál nyitva van, és folyamatosan jön az utánpótlás. >> Be kell zárni. Ezért megyünk át.  
Ilyen szerkezet sohasem volt a wowban

Puskapor és kerék se volt sose a világon, aztán egyszer csak mégis lettek valahonnét, nem? Gondolom teljesen abszurd ötlet, hogy "kifejlesztették" ezt a szerkezetet. 
akkor Sargeras már rég szétzúzott volna mindenkit, mert addig ugrálna az időben, amíg találna olyan helyet ahol a káosz győzedelmeskedhet.

Tudnám minek adták egyáltalán ki a WoW-ot. Elég lett volna egy ötoldalas kisregény, amiben Sargeras beugrik az időkapujába és jól káoszba taszítja az egész világot.
 
Nem látom be, miért kellene megijednünk egyetlen ork klántól. Átjönnek, szarráverjük őket, problem solved.
Draenoron meg BThrall átveszi az uralmat a klánjával. Öröm és bodottá mindenfelé.

Mint már megbeszéltétek, nem egyetlen ork klán. Átjöttek, "szarrá vertük őket", de ettől még folyamatosan jönnek át >> "problem solved" nem sikerült.
Draenoron nincs BThrall, ugyanis Thrall Azerothon született az Első Háború alatt.
#66 | Delfi válasza #65
Rendben van. Akkor az összes ork klán átjön.
Itt pedig várja 3 teljes szövetség. Az összes ork klán megvan nálunk is, csak épp nálunk a frostwolfok is védik a bolygólyukat, jönnek a tauren, troll, undead, goblin, blődelf hordák, jönnek a dranei, törp, elf, gnóm, ember, worgen csapatok és persze a pandák összes nemzetsége.

Nálunk a tudás, nálunk a technika, az erőfölény, nálunk a képzettség, hiszen folyamatosan hadban állunk így mindenki ért a fegyverforgatáshoz, a mi hazánkat támadja néhány koszos ork, és persze nálunk vannak azok a hősök, akik már oly sok világhódító aggresszort tapostak bele a betonba.
Miért is kellene félnünk ettől az új csürhétől? Felfejlődniük sem lenne szabad Blasted landsen, hiszen szárazföldön, vizen és levegőben azonnal itt teremne az összes sereg aki csak létezik Azerothon.

+1: Az érkező sereghez odaküldesz egy követet és megkérdezed Gromot, hogy tényleg a full elmebeteg fiacskáját követi egy hódítási tervben?
+2: Van itt bárki, aki el tudja képzelni, hogy az elmebeteg világhódító, sha örült félisten egyszercsak behódol az apjának és másodhegedűs szerepet vállal a hódításban? Ha pedig megöli az apját, akkor bebukja a sereget, mert nem fog senki sem követni egy ismeretlen orkot.
#65 | Nuwiel válasza #63
1. Pedig egyedül építette, mi segítettünk neki annyit, hogy hordtuk neki a kavicsokat.

@Delfi: nem egyetlen klán, a Frostwolfok kivételével az összesnek el kell látnunk a baját.
#64 | Delfi válasza #63
Nem csak neked, de megint napok óta toljátok ezeket a bullshit magyarázatokat.
1. Érdekes, ha éppen ezt a részletet kell magyarázni, akkor ez egy bonyolult gép, és kellett Chromie és Wrathion segítsége, ha viszont megkérdezem, hogy miképpen müködteti egy primitív ork harcos és itt át is tértünk a kettes pontra, akkor hirtelen már nem is okoz gondot neki, hogy a működési elvét átvigye egy sokkal durvább csapatszállításra alkalmas kapuba.
Az szintén érdekes, hogy Kairoznak kell a fenti két ember segítsége, de ők mégis olyan hülyék hozzá, hogy nem veszik észre mire való az a szerkezet? Egy fogpiszkáló és egy fapapucs segítségével átállítja a tárgyalás alatt a kis Macgyver tanítvány? Ne már!

2. Nagyon sejtelmes vagy, mesélj valamit, akkor ki nyitja azt a kaput és honnan hozzá a tudása? Ilyen szerkezet sohasem volt a wowban, és ha tudna ilyet építeni bárki, akkor Sargeras már rég szétzúzott volna mindenkit, mert addig ugrálna az időben, amíg találna olyan helyet ahol a káosz győzedelmeskedhet.

3 és 4. Folyamatos a maszatolás, itt például Wolvi a nagy szószólója az öngyilkos küldetés verziójának.

Speciel ez a rész is alapvető ostobaság. Maroknyi öngyilkos csapatot akkor szokás küldeni, amikor már minden elveszett, mi pedig még meg sem kezdtük a harcot, három otromba ágyú ért át a dark portálon, elkezdhetnénk végre elpicsázni a buta orkokat.
Mindaz a tudás, amit Garrosh átvitt nekik, nálunk is megvan, hiszen Garrost levertük, így minden tudása hozzáférhetővé vált.
Nem látom be, miért kellene megijednünk egyetlen ork klántól. Átjönnek, szarráverjük őket, problem solved.
Draenoron meg BThrall átveszi az uralmat a klánjával. Öröm és bodottá mindenfelé.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu