KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2329 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2397 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2399 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2399 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2399 napja

mikloskristof Hogy szerzem én a goldom?! Avagy, reakció a WOD-os gold, mint univerzális fizetőeszköz körüli témára.
mikloskristof - 3518 napja
24
 Sziasztok!


Azért döntöttem a bejegyzés megírása mellett, mert nem értem hogy sokan miért félnek, vagy éppen miért szidják a WOD gold, mint univerzális váltó és fizetőeszköz funkciójától.

Nos, nagyon érdekes volt már régebben is olvasni, hogy a playerek még a mostani rendszerben is gold hiánnyal küzdenek. Erre Norton is már próbált többször finoman kitérni vagy beszélni róla az érdekesbbnél érdekesebb felmérésekkel és még segítő kezet is nyújtott mindenkinek az ingyenes guide-val. 

Én most azt szeretném veletek megosztani, hogy én naponta minimális erő és időbefektetés mellett is hogyan tudtam bőven boldogulni gold téren. 


Az alapvető kifogás általában ott kezdődik hogy a prof amit éppen űz, nem nyereséges, rossz, meg hát mindig csak az a ronda encha. Ha ezen a problémán túllépünk jön a következő lépcsőfok a kifogások között ami nem más mint a karakterszám. Tipikus, "nekem csak a main karakterem van". És ha esetleg több karakter/több szakma is megvan jön az utolsó és kedvenc kifogásom ami nem más mint az idő.


Csak hogy ne a levegőbe beszéljek 3 karakterem van amik közül egy DK szóval 2,5. Aki nem friss player, az ezt a hármas karakterszámot hármas kitevőre is rakhatja annyi altal rendelkezik. De rendben induljunk ki az alap esetből. MOP alatt csináltam egy teljes rerollt, mindent az elejéről teljesen friss acc-al, nulla goldal. Egy paladin a main karakterem bs/mining szakmakomboval. Tehát nem egy encha/engi pénznyelő majd bankrobbantó kombó:) Eleinte szorgosan gyártottam a daily cd-ket majd ment be szépen ah-ba a gatya vagy éppen öv amikor összegyűlt rá a megfelelő mennyiségű cd-s anyag. Ez ugy havi 2-3k goldot hozott+raidelés+daily+hc-k kb olyan havi 4-5-6k ra tenném a kezdeti bevételeim ha mindenféle apró ah-zást is beleszámítok.


Majd jött a második karakter egy herba/alchemy kombóval és itt indult meg egy kicsit jobban a szekér. Az alchemy egyik legjövedelmezőbb ága a kiegben a transmut specializálódás, nem más mint a living steel miatt. Mi kell a living steelhez? Trillium bar. A trillum bart két féle módon lehet előállítani vagy trillium ore-k ból miningel vagy ghost iron barokból alchemyvel. Utóbbi a jövedelmezőbb és persze egy fokkal időigényesebb meló is.



Napi 20 perc ghost iron farm (kb 130-140db ghost iron ore szükségeltetik az összes szakmámhoz naponta)----> ezt smelt ghost iron bar-ra ebből kapok 60-70db ghost iron bart----->amből 6-7db (ha nem proccol) trilliumot faragok alchemyvel-----> amiből egy elmegy bs napi cd------->6 elmegy living steelre alchemyben.-----> Így kapok napi 1 db living steel-t. Amit visszaküldök bs-es karakternek aki csinál belőle living steel belt buckle-t.Így kb az alap kiinduló 130-140ghost iron ore-nak az értékét kb 50-60%-al növeltem meg. Ah-ba betéve fél óra alatt megvolt az egész és ez anno napi 400-500g-t is hozott. És akkor ez csak egy apró trükk volt a 4 szakma lehetőségei közül. 

Azóta van egy harmadik karakterem encha/engi szakmákkal. Persze ezek már költségesebb szakmák és időigényesebbek is viszont a pénzt is nagyon szépen tudják hozni. 



A lényege a leírtaknak hogy egy karakter, menő szakmák nélkül is szépen tud hozni a konyhára havi szinten két karkterrel már mégszebb a történet. A naponta gohst iron ore ból living steel belt buckle-t gyártó módszerrel a mostani alacsony árak mellett is 10-13k aranyat lehet keresni(szerver és árfolyam függő azért irtam tól-ig). Ha hozzáadjuk az egyéb általános himi humi bevételeket havi 15k lazán. 3 karakterrel 6 szakmával napi 40perc időbefektetéssel havi 30k simán megvan, mondhatni minimum. 



A leírtak lényege nem a módszerem (amiről még lehetne órákat regélni mert ez csak egy volt a sok közül), hanem az hogy egy teljesen átlagos, goblinkodástól távol álló player is vígan sok goldot tud összeszedni havi szinten.



A tegnapi nap folyamán megjelnt cikk a WOD goldközpontú felfogásáról sokakban heves indulatokat váltott ki és erre fogalmazódott meg bennem az alapvető kérdés hogyha eddig is öntötték belénk a goldot akkor mi lesz ezek után?
A lényeg az ha már öntik ránk a goldot akkor a kezünkben levő kosarat ne lefordítva tartsuk és akár egy karakterrel is lehet szép summát zsebre tenni csak egy pici idő ráfordítás kell, aki meg azt mondja hogy ő aztán nem az ne is elégedetlenkedjen hiszen semmi sem kötelező, valort farlmoni sem volt kötelező, goldot sem az Smiling
#23 | alies válasza #22
Igazad van nem is érdemes vele vitázni. Smiling Úgyis talál valamit/valakit amibe/akibe beleköthet. Laughing out loud

#11: A JC-vel én is próbálkozta, MOP elején, de nekem sem jött össze. Ebben a szakmában olyan ember tudna neked segítteni akinek JC-s karaktere van gold szerzés céljából. Max ha mountokat gyártassz le vele (de ahogy néztem ah-ban, az sem éri már meg).

Azt írtad, hogy 3 karaktered van, valamelyik csak alkalmas szolózásra. (Ám valaki írta valamelyik hírben, blogon vagy lehet más fórumon olvastam, hogy frost mage az amivel solózik. Nekem fire/arcane magem van én ebben nem tudok segítteni, nem is nagyon szoktam vele játszani.)

Az enchant meg jó gold szerzésre, remélem sikerül, de legyél vele türelmes, mint írtam volt, hogy csak 3. visszarakásomra vitték el.

Engem sem vet fel a pénz, általában 15-20k gold van a karaktereimnél (az elég ha specet akarok váltani vagy csak újra gemelek/enchantozok), ott le is állok, csak akkor kezdek farmolni ha valamire nagyon kell, pl a sandtstone drake.
wow_c_505347
#21 | Delfi válasza #20
És nem mellesleg remélhetőleg utánaolvastál és igazat adsz nekem, csak ezt annyira ciki lenne bevallani.
wow_c_505345
#19 | Delfi válasza #18
Most komolyan ki akarod ezt magyarázni? Hülyeséget írtál, mert erre a helyzetre nem használható a hype kifejezés. Ennyi.
wow_c_505343
#17 | Delfi válasza #15
Termék. Nem a hiánya. Smiling
A goldal kapcsolatosan beszélhetsz hangulatkeltésről, hisztériáról, sírásról, felháborodásról, de hype-olni nem fognak körülötte, mert mit reklámozol a hiányán? Smiling
wow_c_505340
wow_c_505339
#14 | Delfi válasza #13
Rájöttem közben, hogy én simán átsiklottam a címbeli hibán. Azért nem értetted, mert nem is értelmes. Smiling
Édesanyám mindig azt mondta, ne használjunk idegen szavakat, ha nem tudjuk a jelentését, mert aztán kiderül, hogy "mindenkinek lehet szuterén véleménye". Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu