KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2302 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2369 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2371 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2371 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2371 napja

mgitta Christie Golden - War Crimes 2. rész
mgitta - 3525 napja
33
Akkor folytassuk a pár napja megkezdett történetet Garrosh tárgyalásáról, amely lezárta a MoP kiegészítőt, és egy egészen új fejezetet nyit...

p { margin-bottom: 0.21cm; }

A tárgyalás ötödik napja Kalec és Jaina veszekedésével kezdődött, Kalec szerint ugyanis tényleg egy kicsit komédia az egész tárgyalás, és olyanok az emberek, mint a gladiátor-arénában a harcosokra és vérre szomjazó közönség. Jaina szerint azonban az embereknek szüksége van erre a tárgyalásra, akik átélték Garrosh gaztetteit.

 

Az ötödik nap tanúja Alexstrasza, az egykori Aspect volt, akit néma felállással köszöntött mindenki, míg a tanúk széke felé tartott. Amiatt volt Alexstrasza tanú, mert a Dragonmaw klán, Garrosh szövetségese, továbbra is folytatta a sárkányok kínzását, köztük a proto-dragonokét. A volt Aspect elmesélte, hogy hogyan került a Dragonmaw klán fogságába, hogyan kényszerítették a Demon Soul segítségével, hogyan zsarolták meg gyermekei és tojásai megölésével azért, hogy továbbra is rakjon le tojásokat. Miután elmesélte ezeket a szörnyűségeket, Baine annyit kérdezett tőle, hogy mit érez ezek után az orkok iránt. Alexstrasza bevallotta, hogy bár már nem Aspect, nem ő az Élet-őrző, szívében továbbra is az, ezért minden teremtményét szereti ennek a világnak, és őszintén megbocsátana annak, aki ezt kéri tőle. Egyetlen esetben nem tenné meg: ha az magát a világ létét veszélyezteti.

 

Anduin dühödten ment a tanúvallomás után Garrosh-hoz, és számon kérte tőle az elhangzottakat. Garrosh kijelentette, hogy nem bán semmit, amiről Alexstrasza mesélt, az ma már csak történelem. Miután Anduin tovább feszegette a témát, Garrosh bevallotta, hogy a Horda igazi dicsőségéért tette ezeket a dolgokat. Anduin elmondta, hogy részben megérti, hogy miért tette, de vannak dolgok, amiket nem fog tudni soha megérteni, és ezzel Garrosh is egyetértett.

 

A tárgyalás után Vereesa és Sylvanas Windrunner Spire-ben találkoztak, ahol Vereesa elmondta, hogy rájött, hogy a mérget a Garrosh-nak a vacsorájához adott gyümölcsbe, a sunfruitba tudják belecseppenteni.Sylvabas közben egyre nagyobb terveket szövögetett magában, hogy ketten együtt a testvérével mi mindent lennének képesek elérni, és kéri Vereesát, hogy a gyilkosság után csatlakozzon őhozzá, hiszen az Alliance már nem tartogat számára semmit.

 

A következő nap első tanúja egy egykori Kor'Kron, Gakkorg volt, aki még Pandaria előtt elhagyta a gárdát, és vérdíj volt idáig kitűzve a fejére. A Vision of Time segítségével Tyrande Bilgewater Harbort mutatta be, ahol Gakkorg magnataur-kölyköket gondozott azért, hogy a kölykök segítségével zsarolhassák meg a magnataurokat, hogy segítsék a Hordát. Ashenvale-ben azonban az összes magnataur elpusztult, míg Garrosh úgy rendelkezett, hogy a kölyköket szabadon kell ereszteni Azshara partjainál, Shattered Strands-en: a hely ugyanis tele volt nagákkal. Ezután döntött úgy Gakkorg, hogy otthagyja Garrosh uralmát.

 

A tanúvallomás után érdekes dolog történt: Tyrande kijelentette, hogy be kell szüntetni az eljárást, mert nem tisztességes, mivel elfogultság esete áll fenn. Taran Zhu félrehívta Tyrande-ot és Baine-t, ahol az éjelf papnő elmondta, hogy Baine és Garrosh között érdekellentét áll fenn, ezért új védőt kellene kinevezni. Erre az érdekellentétre tanúja is volt, aki azonban nem tartózkodott akkor Pandarián, de elő tudja állítani. Baine azonban határozottan állította, hogy ő a lehető legjobb védő Garrosh számára, ezért Tyrande számára nem maradt választási lehetőség. Baine elmondta Garrosh-nak is, hogy a következő tanúvallomás után eldöntheti, hogy továbbra is megtartja-e őt védőként. Garrosh azonban kijelentette, hogy nem fogja lecserélni Baine-t, mivel különösen érdekessé teszi utolsó napjait.

 

Tyrande Perith Stormhoofot, a tauren Longwalkert szólította tanúnak, aki először nem akart vallomást tenni, Baine azonban megnyugtatta, hogy az igazságnak ki kell derülnie, és nem fog neheztelni rá a vallomás miatt. Ezután Tyrande a Vision of Time segítségével megmutatta azt a jelenetet, amikor Cairne halála és Magatha puccsa után Baine pár hűséges taurenjével, közöttük Hamuul Runetotemmel azon tanakodott, hogy kihez forduljon segítségért, és miután számbavették a lehetőségeket, rájöttek, hgoy egyetlen szövetségesük sem tud vagy akar nekik segíteni, így kénytelenek az egyetlen biztonságos személyhez fordulni: Jaina Proudmoore-hoz.

 

A tárgyalóteremben kitört hangzavarra tekintettel 10 perc szünetet rendelt el Taran Zhu, amely alatt Jaina és Anduin kénytelenek voltak gyorsan mindent bevallani Variannak, hogy ne egy tauren vallomásából szerezzen tudomást erről a dologról. A szünet után Perith elmondta, hogy Jaina arannyal segítette Baine-t és a taureneket. Ezután azonban a Vision of Time megmutatta Perith látogatását Jainánál: amikor Baine visszaküldte neki az Anduintól kapott Fearbreakert azzal, hogy elárulta Northwatch Hold elestét és Theramore megtámadását. Miután kiderült Baine, Jaina és Anduin „árulása”, Garrosh az egész tárgyalóteremben kijelentette, hogy megtartja Baine-t védőjeként.

 

A tárgyalás után Varian hosszan elbeszélgetett Jainával és Anduinnal, amelynek a végén Jaina bedühödött, és megfenyegette Variant, hogy Dalaran otthagyja az Alliance-t is akár, mert ő nem tartozik elszámolással senkinek. Ezután Anduinnal veszekedik, hogy igazán a Fearbreaker Baine-nek ajándékozása fájt neki. A beszélgetés közben Varian egy levelet kapott, amelynek elolvasta után keserű nevetésben tört ki a király: Baine ugyanis beidézte tanúnak a védelem oldalán.

 

A nap végén aztán Anduin és Wrathion találkoztak egymással. A sárkány elmondta, hogy felkészült arra, hogy ha kell, kiszabadítsa Anduint a börtönből, ahova esetleg az apja veti tettéért. Az is kiderült, hogy a sárkány tud arról, hogy Anduin látogatja Garrosht. Anduin arról panaszkodott, hogy kezd belefáradni ebbe az egész tárgyalásba, és abba, amit ez kihoz az emberekből. Wrathion azonban megígérte neki, hogyha nagyobb lesz, megengedi a hercegnek, hogy felüljön a hátára és együtt csodás kalandokban fognak részt venni. Addig is, egy parti Jihuit játszottak.

 

A hetedik napon a vád utolsó tanújaként Jainát szólította Tyrande tanúnak. Dalaran és Theramore úrnőjének újra kellett élnie Theramore ostromát, és elmondania, hogy pontosan mi történt, hogyan nyerték meg a csatát, és hogyan jöttek rá a csata után, hogy mindez csak csali volt Garrosh számára, hogy Theramore-ra dobja a Focusing Iris-szal felerősített mana-bombát. Tyrande a Vision of Time segítségével be is mutatta azt, ahogyan Rhonin feláldozta magát, hogy megmentse Jainát és akit lehet, valamint azt is, hogy mit talált Jaina Theramore romjai között.

Baine arra kérte Jainát, hogy mondja el, hogy mit kívánt tenni haragjában Theramore lerombolása után. Jaina kénytelen volt bevallani, hogy a megtalált Focusing Iris segítségével kívánta lerombolni Orgrimmart egymaga, mivel Varian nem kívánt ebben részt venni, azonban Go'el és Kalec még időben rátaláltak és szembesítették azzal, hogy ez a tette Garrosh-hoz tenné hasonlóvá, amit viszont soha nem akar. Tyrande tovább feszegette, hogy Garrosh-hoz és a Hordához nem kívánt hasonlóvá válni, de Jaina kijelentette, hogy Garrosh nem egyenlő a Hordával.

 

Jaina vallomása után a Windrunner testvérek ezúttal Tirisfal Glades-ben, a Brightwater Lake-nél találkoztak, miután Vereesa férje halálának megmutatása után otthagyta a tárgyalást. Sylvanas húga kérésére magával hozott skeleton lovakat, hogy azokon lovagoljanak és vágtázzanak. Vereesa azért kívánt itt találkozni, hogy megismerje azt a helyet, ahol majd élni fog Garrosh lassú és fájdalmas halála után. Sylvanas is boldog volt, hogy húgával ketten fogják irányítani az élőholtakat, azt azonban nem árulta el Vereesának, hogy ehhez majd banshee-vé kell változtatnia. A Sötét Úrnő meglepődött, amikor Vereesa szóba hozta a gyerekeit, de végül húga maga belátta, hogy jobb lesz az ikerfiúkat Dalaranba hagynia, úgysem volt nekik olyan jó anyjuk az utóbbi időben.

 

A nyolcadik napon Baine a védelem egyetlen tanújaként Variant szólította, aki megakadályozta, hogy Orgrimmar ostromakor megöljék Garrosht. A Vision of Time segítségével azt a jelenetet mutatta be, amikor Ironforge-ban az SI:7-tel együtt behatolt Moirához, hogy megölje, amiért Anduint fogva tartja, azonban Anduin meggyőzte apját, hogy hagyja életbe a törp nőt, és végül Varian ennek következményeként létrehozta a Council of the Three Hammerst, amely a mai napig irányítja a törp társadalmat. Varian elismerte, hogy megváltozott, és Baine kérdésére arról is mesélt, hogy egykor két ember volt szó szerint, és milyen nehéz volt utána rátalálnia saját magára. Végül kénytelen volt beismerni, hogy elviekben nincs akadálya annak, hogy egyszer majd Garrosh is megváltozzon. Tyrande azonban a Varian és Garrosh közötti ellentétet hangsúlyozta, hogy Varian nem fajgyűlölő, nem vágyott a hatalomra, és nem tervezte soha egy város értelmetlen és erőszakos lerombolását.

 

Végül elérkezett a tárgyalás utolsó napja, amikor elhangoznak a vád, illetve a védelem záróbeszédjei, majd egy kétórás szünet alatt, amely során Garrosh vélhetőleg utolsó vacsoráját fogja elfogyasztani, maga a vádlott is beszélhet pár szót az August Celestialok döntéshozatala előtt.

 

Tyrande a vádbeszédéhez kilenc követ hozott magával, ami magán viselte Garrosh bűneinek nyomait: Stonetalon Mountainsból, Orgrimmar arénájából, ahol a végzetes mak'gora zajlott, Gilneasból, az egykor gyönyörű, mára azonban a goblinoknak köszönhetően élhetetlen Azsharából, Ashenvale-ből, egy Molten Giantből, amely a Garrosh alatt tevékenykedő dark shamanokat jelképezte, Theramore-ból, szeretett Darnassusából, ahova Thalen hatolt be jogtalanul, valamint a teljesen megfertőzött Vale of Eternal Blossomsból.

 

Baine védőbeszédében saját magáról beszélt, hogy miért vállalta el Garrosh védelmét miután beszélt apja szellemével. Közben kezébe vette a Tyrande által az orgrimmari Arénából hozott követ, amelyet valószínűleg apja vérfoltjai pöttyöztek, és arról beszélt, hogy mindaz, ami itt elhangzott, amit Tyrande bemutatott, csupán színjáték, és nem jelent semmit, melynek alátámasztására szétporlasztotta a kezében tartott követ. Nem jelent semmit, mivel életünk végén mindannyian csak por leszünk, meghalni mindannyian meg fogunk, az azonban nem mindegy, hogy hogyan élünk, mivel csak életünk során vagyun képesek megváltoztatni doglokat. Pusztítani könnyű, míg építeni nehéz, és valójában mindenkiben ott lapul a maga Garrosh Hellscreamje, ahogyan ezt a Vision of Time be is bizonyította. Az August Celestialok feladata, hogy igazságos döntést hozzanak.

 

Az ezt követő kétórás szünet alatt Jaina levelet kapott Vol'jintól, amelyben a Horda Hadfőnöke kifejezte megértését, amennyiben Dalaran úrnője bosszút kívánna állni a Hordán. A tárgyalás azonban segített Jainának megérteni, hogy nincs sok értelme a bosszúnak, és túl kell lépnie a történteken. Ezzel azonban majdnem elkésett, mivel Kalec már éppen készült elhagyni, Jaina azonban utána futott, és maradásra bírta szerelmét.

 

Ezalatt Vereesa gyorsan a pandaren szakácshoz, Mu-Lan Shaohoz szaladt, hogy segítsen neki elkészíteni Garrosh vacsoráját, és közben a sunfruitba csöpögtethette a Sylvanastól kapott mérget. Mu-Lan azzal búcsúzott el a nőtől, hogy reméli, hogy a tárgyalás után is meglátogatja Vereesa, méghozzá két gyönyörű fiával. Vereesában pedig itt pattant el valami. Fiai, akik Rhonin vöröslő haját örökölték, ugyanis eszébe juttatták, hogy ő egy harcos, aki csata során öli meg az ellent, nem pedig hidegvérű gyilkos. Miután már a mérget nem tudta meg nem történtté tenni, csak annyit tehetett, hogy az éppen Garrosh-hoz készülő Anduinnak szólt a méregről, és ezzel a fiatal hercegre bízta, hogy mit fog csinálni ezzel az információval, ő maga pedig azonnal Dalaranba utazott fiaihoz.

 

Garrosh a cellájában levette a tárgyalás során viselt közönyösség és nyugodtság álarcát, és dühödten támadt neki Anduinnak, miközben lekicsinylően arról beszélt neki, hogy örülni fog, hogy egy nap Anduin lesz majd Stormwind királya, mert akkor a Horda könnyedén le fogja győzni a vajszívű uralkodót, és szülei azt fogják kívánni, hogy bárcsak vetélt volna el Tiffin királynő. Anduinnak elevenébe vágtak a szavak, és komolyan elkezdett azon gondolkodni, hogy szóljon-e a méregről, vagy nézze végig, ahogy Garrosh meghal. Azonban felülkerekedik benne békeszerető természete, így kilöki Garrosh kezéből az ételt, amiért Garrosh megragadja, és majdnem megöli őt. Azonban amikor látja, hogy a földre szóródott ételt megevő patkány milyen kínok között pusztult el, ellökte a herceget. Anduin gyorsan otthagyta az orkot, de előbb megkérte az őröket, hogy az ítélethirdetéskor ne viseljen láncot a lábánál, hanem úgy léphessen be a terembe, mint egy harcos.

 

Sylvanas természetesen ki van bukva, amikor tudomást szerez húgától arra, hogy mégse ölték meg Garrosht. Elárulva érzi magát, és Tirisfal erdejeiben járva minden útjába kerülő állatot megölt, majd a földre borulva zokogott, hogy soha többé nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy azt higgye, szerethet másokat.

 

Miközben Azeroth népei az ítélethirdetésre gyülekeztek, Kairoz a Vision of Time-ot bütykölte, Chromie azonban nem volt sehol. Garrosh Anduin kérésének megfelelően harcosként vonulhatott be, csupán a karjain viselt bilincset. Az utolsó szó jogán elmondta, hogy mind Tyrande, mind Baine kiváló munkát végeztek, beszélt arról, hogy a tárgyalás közben Anduin a Holy Light megbocsátásáról mesélt neki. Elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy mit tett és hogy ennek mik a következményei, azonban nem bánt meg semmit, sőt, mindent ugyanúgy csinálna újra, ha ezzel egyszer és mindenkorra végezhetne az Alliance-szal. A tömeg döbbenten hallgatta Garrosh kirohanását, azonban Anduinnak, Variannak és Go'elnek feltűnt Chromie hiánya, és úgy döntöttek, hogy megkeresik a bronz sárkányt.

 

Anduin nyomban Garrosh cellájához futott, ahol a két pandaren őr eszméletlenül hevert a földön, Chromie-t pedig bezárták Garrosh cellájába. A felélesztett pandarenek elmondták, hogy két nő volt, aki megtámadta őket, Chromie pedig elárulta, hogy Kairoz megbütykölte a Vision of Time-ot. Ekkor Wrathion is megjelent, és elmondta, hogy ő szabadította ki Garrosh-t és hiszi, hogy amit tesz, az a legjobb lesz Azeroth számára, a cél pedig szentesíti az eszközt, és csak reméli, hogy egy nap ezt majd Anduin is megérti, amikor majd közösen fognak szembenézni egy szörnyű ellenséggel. Ezután Wrathion elkábította Anduint, hogy ne tudjon szólni senkinek.

 

A tárgyalóteremben közben Jainának is feltűnt, hogy míg mindenki indulatos Garrosh beszédét hallva, Kairoz teljesen nyugodtan és érdektelenül álldogál, azonban késő, hogy szóljon. Kairoz ugyanis egyetlen mozdulattal lesöpörte a földre a Vision of Time-ot, amelyből a kiszabadult homokszemek világító tornádóként kezdenek szállni, megszüntetik a mágiát tiltó mágneses teret, és egy tér- és időkaput nyitnak, amelyen többen is átjönnek, miközben a zűrzavarban Garrosh és Kairoz is keresztülment, majd a kapu bezárult. Jaina hamar rájött, hogy kik jöttek át a kapun: a teremben tartózkodók alternatív másai.

 

Go'el és Varian közben kint keresték Chromie-t, mikor szárnycsapásokat hallottak, és egy zeppelin érkezett feléjük, miközben bentről az alternatív másaik támadtak rájuk, Go'elre egy olyan Thrall, aki annak idején elfogadta Aedelas Blackmoore ajánlatát. Lassan a templom felé tartott Zaela is többi Dragonmaw-val, méghozzá infinite sárkányok hátán, és közben azon örvendezett, hogy a Theramore-nál egyszer bevált taktika itt is jó lesz: Azeroth összes vezetője egy helyen van, miközben két oldalról is megtámadták őket. A zeppelinen pedig Harrowmeiser és a kalózok tartózkodtak, valamint Thalen, aki több kisebb mana-bombát gyártott a támadóknak.

 

Anduin szerencsére gyorsan magához tért, és rohant a többiekhez, akik az alternatív másokkal harcoltak. Anduin megtalálta a saját mását is: királyi palástban feküdt a földön összekuporodva félelmében, miközben a Fearbreakert szorongatta. Anduin odaszaladt megvédelmezni a mindenkit ölni vágyó Vol'jin mással szemben, azonban Vol'jin majdnem megölte őt, mikor királyi mása a troll elé ugrott, így a végzetes csapás őt érte. Anduin a haldokló alteregója mellett maradt, és elmondta neki, hogy bátor tett volt tőle a troll elé ugrania, és nem gyáva. Chromie elmondta, hogy az alternatív másukat csak úgy tudják legyőzni, ha elfogadják őket, ami Anduinnak nem is esett nehezére. Miután az alternatív Anduin meghalt, aranyszínű porként szállt fel a levegőbe.

 

A többieknek is meg kellett küzdeniük saját másukkal: Go'el Thrallt könnyedén legyőzhette, hiszen az a Thrall soha nem volt sámán, így azokat az erőket nem ismerhette. Baine mása egy olyan Baine volt, aki a Horda Hadfőnökeként bosszúból megölte Garrosht apja halála miatt. Baine mérges volt, amiért az August Celestialok nem folytak bele a csatába, azonban amikor Xuen elkiáltotta magát, hogy emlékezzen a sha-ra, akkor rájött, hogy nem folyhatnak bele, ezt nekik kell lemeccselniük alternatív énjeikkel. Kairoz ugyanis mindannyiuknak a legsötétebb, legösszetörtebb alteregóját kereste meg az idővonalakban, és őket kell elfogadniuk. Baine végül apja szavaira emlékeztette a másik dühös Baine-t, hogy építeni nehéz, míg rombolni könnyű. Kalecgos egy megőrült Kalecgos-szal nézett szembe, aki beleőrült abba, hogy nem tudta megakadályozni, hogy Jaina elpusztítsa Orgrimmart, és a kitört háborúban mindenkit elvesztett, aki fontos számára. A valódi Kalecgos azonban rámutatott arra, hogy valójában a létük Jaina döntésén múlt, és nem azon, hogy ők mit tettek.

 

Kint Varian a Dragonmaw orkokkal, sárkányokkal és a kalózokkal küzdött, de nem egyedül: vele volt Azeroth lakossága, a warlockok, shamanok, mage-ek és más harcosok. Variant az egyik tauren kalóz el is találta az oldalán, azonban egy warlock felguardja megmentette, míg egy nightelf papnő meggyógyította sebeit. Ezután Varian szembekerült Zaelával, azonban ez a harc sem alakult kedvezően számára addig, amíg Jaina be nem segített. Azonban a varázslónőt egy lövés a mellkasán érte, és Varian Zaela üldözése helyett inkább Jaina segítségére sietett. Zaelának is fontosabb dolga akadt: miután megbizonyosodott arról, hogy Garrosh-nak valóban sikerült elszöknie, az orkokkal és az infinite sárkányokkal elhagyta a helyszínt, sorsukra hagyva a kalózokat, akiket így már könnyedén legyőztek Azeroth harcosai és a pandaren monkok.

 

Varian a sebesült Jainához hívta Go'elt és Aggrát, valamint odaérkezett Anduin, Tyrande, Kalecgos és Velen is. A harc azonban mindannyiuk erejét kiszívta, és a lövés nagyon közel érte Jainát a szívéhez, ezért rengeteg vért vesztett. A gyógyítók minden erőfeszítése hasztalan volt, Jainából lassan kiszált az életerő. Egyedül Anduin nem volt hajlandó elfogadni ezt a szörnyű veszteséget, és még mindig reménykedett a csodában. A csoda pedig meg is érkezett Chi-Ji képében, aki a remény szimbóluma volt Pandarián, és áldásával meggyógyította Jainát és az összes sebesültet. A feléledt Jaina pedig már más nő volt, mint korábban, megbékélt múljtával, és Go'el felé nyújtotta kezét, aki azt természetesen elfogadta.

 

A többiek közben Chromie-t faggatták, hogy mi történt valójában. Chromie feltárta előttük népe sorsát: amíg Nozdormu Aspect volt, képesek voltak látni a múltat és a jövőt, így tudták megőrizni az idővonal szentségét. Amióta Nozdormu elvesztette Aspect voltát, nem látják már annyira tisztán a jövőt, bár még mindig tudnak az időben utazni, ezért az idővonal épségéhez immár halandók segítségét is kérik. Vannak azonban olyan bronz sárkányok is, akik azt gondolják, hogy manipulálni kellene az idővonalakat, megváltoztatni a múltal és a jövőt, hogy valami jobb jöjjön ki belőle. Kairoz is ezek közé a sárkányok közé tartozik, és miután az ő talámánya is volt a Vision of Time, szabadon bütykölhette mindenki szeme láttára. Anduin bevallotta a többieknek, hogy Wrathion is benne volt a szökésben. Vol'jin cinikusan megjegyezte, hogy nagyon jól állnak, van egy félelmetes ork vezér, egy időutazó bronz sárkány, valamint az utolsó fekete sárkány, akik szövetkeztek egymással, és ők azt se tudják, hogy térben és időben hol keressék őket.

 

Azonban volt még valami, ami foglalkoztatta Azeroth lakosait: mi lett volna az August Celestialok döntése. A Celestialok elmondták, hogy a kezdetektől tudták, hogy mi lett volna a döntésük: életben hagyták volna Garrosh-t, mert csak így lett volna esélye arra, hogy fejlődjön és tanuljon, és talán jóvátegye bűneit. Ezután Tyrande feltette az evidens kérdést: mégis minek csinálták végig akkor az egész hercehurcát a tárgyalással. Yu'lon azt felelte, hogy ez valójában nemcsak Garrosh tárgyalása volt, hanem mindannyiuké, és a tárgyalás során mindenki szíve megmérettetett és megítéltetett; ez a Celestialok áldása Azeroth lakóinak, hogy miután szembenéztek saját magukkal és tetteikkel, ezzel a tudással a szívükkel hagyhatják maguk mögött a múltat és térhetnek vissza világukba, hogy megtegyék, amit meg kell tenniük: megkeressék Garrosht.

 

Garrosh és Kairoz egy ismerős vidékre lépett ki a portálból: Garrosh felismerte Nagrandot, de tudta, hogy ez nem az otthona. Kairoz elmondta, hogy jól sejti, ez valóban Nagrand, és mégsem ez alatt az ég alatt nőtt fel. Egy hegy tetején pedig egy erős, harcias, tetovált orkot pillantottak meg lobogó hajjal és Gorehowllal a kezében.

 - Vége -

Bővebben az itt hivatkozott korábbi könyvekről:
- Jaina Proudmoore: Tides of War 1 2
- Shattering: Prelude to Cataclysm 1 2 3

Akit pedig érdekel egy igazi retró lore csemege, annak a blogomon ajánlok két fordítást a Warcarft I Manualból:
- Az Ork Hordák Sorsa
- Az Azerothi Háború Krónikája

wow_c_527730
#32 | Frosty válasza #31
Pont az tetszik Golden stílusában, hogy egy ilyen meseszerű világot elő tud adni felnőttebb formában. Smiling Az igaz, hogy sosem láttunk még tárgyalást WoW-on belül (webcomicot leszámítva, höhö), de szerintem érdekes volt látni a lehetőségeket, amit ez nyújtott - pld. szokatlan karakterinterakciók. Anduin - Garrosh ütött. Persze kár, hogy valószínűleg nem lesz ezeknek következménye. :S
Nagyon nagy lyukat kellett ennek a könyvnek betömni karakterfejlődés szempontjából, ennek ellenére szerintem egész jól sikerült megbírkoznia a feladattal.

Az eddig olvasott WoW regényeket magasan veri nálam.
Most fejeztem be a könyvet. Saját véleményem:
 Ez a könyv a különféle lore karakterek utóbbi évekbeli jellemfejlődését igyekezet pótolni, ami egyes karaktereknél jól sikerült, más karakterek nem igazán.

A könyvben levő tárgyalást szerintem NE rakják be a játékba, mert egyszerűen fájdalmasan üvöltött róla, hogy nem illik bele a WoW világba.

Összességében messze nem ez a legjobb könyv, ami leginkább a játékba nagyon nem illő bírósági tárgyalásnak köszönhető. Másfelől viszont érdekes volt pár karakterről olvasni (Vareesa és Sylvanas).

A rövidített verzió alapján sokkal rosszabbra számítottam, de egy egész átlagos olvasmány lett belőle.

/az egy másik dolog, hogy a béta jelenlegi állása szerint semmi értelme az egésznek. Ez viszont már nem az írónő hibája, sokkal inkább a blizzardnál ülő lore fejeseké, akik jóváhagyták a munkáját/
#30 | Dayus válasza #29
Háh, ezt nem is láttam még eddig: Utolsó vision of time
Az alábbi videó tanulsága szerint Garrosh aligha érezhette komoly büntetésnek a pandaren cellát.

Parryshealton

Nyilván nem maradt Azeroth jelenkorában. Amúgy meg lehet érteni az ő álláspontját, hiszen abban a reményben segített, hogy a Buring Legion-tól mentes Iron Horde-ot könnyebb lesz megfékezni, ezért több tucatnyi rossz (és persze jó) esemény bekövetkeztét is megakadályozhatják (bár az is tudott, hogy az infinite sárkányok rendje a halandókkal szemben ellenséges Old God-okat szolgálja).
Egy kérdés ! Wrathion hova lett? A portálba csak Kairoz és Garrosh lépett be
#27 | Nuwiel válasza #26
Feltámadt benne az anyai ösztön.
wow_c_503691
wow_c_503660
#24 | Norton válasza #22
És még a béta is megy. Beteg vagy? Gyengül az aurád. Laughing out loud

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu