KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2308 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2376 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2378 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2378 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2378 napja

mgitta Christie Golden - War Crimes 1. rész
mgitta - 3537 napja
30
Jöjjön a híres-hírhedt Wow-regény tartalmi összefoglalója, amely lezárta a MoPot és felvezeti a WoDot. Főszerepben Azeroth főbb vezetői.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

Az előzményeket talán senkinek nem kell bemutatnom. Orgrimmar ostromakor a legyőzött Garrosh-t Thrall ki akarta végezni, Varian azonban közbelépett és megakadályozta ezt, mondván, hogy nem Thrall joga eldönteni azt, hogy mi legyen Garrosh-sal. Ekkor megjelent Taran Zhu, a Shado-Pan vezére, és azt mondta, hogy majd ő elviszi magával Garrosh-t Pandariára, hiszen ott vitte véghez a legnagyobb pusztítást, és majd ők eldöntik, hogy mi legyen Garrosh sorsa.

 

Garrosh-t a Temple of the White Tigerben tartották fogva szigorú körülmények között, és Shado-Pan pandaren őrök vigyáztak rá (ahogyan azt a Visions of Time egyik jelenetében láthattuk). A templom felé tartott Jaina, Kalecgos, Vereesa és Varian, akik mind meghívást kaptak Taran Zhutól, hogy jöjjenek ide. Útközben találkoznak Moirával, valamint a Horda vezetőivel is: Baine, Vol'jin, Lor'themar Theron, Trade Prince Gallywix, valamint Go'el Aggrával és kisfiával, Durakkal. Aysa Cloudsinger és a lassan sérüléseiből felépülő Ji Firepaw köszöntötte az érkezőket, azonban ők sem tudták megmondani, hogy miért hívták össze Azeroth jelentős személyeit. A templomnál már ott várta a társaságot Anduin, Tyrande, Shandris, Velen, Genn Greymane, Gelbin Mekkatorque, Muradin Bronzebeard, Falstad Wildhammer, illetve a Hordából Eitrigg, Varok Saurfang, valamint Sylvanas, ezúttal a val'kyrjai nélkül. A templom belső arénájába terelték őket a többi nézővel együtt (ahol a Proving Grounds is zajlik), ahol már mindenki izgatottan várta, hogy mi fog történni.

 

Miután mindenki elhelyezkedett és lecsendesedett, megjelentek az August Celestialok is, ezúttal halandók alakjában: Chi'ji egy arany köpenyben lévő vöröslő hajú vérelf volt, Xuen emberként jött fekete-fehér csíkos hajjal, Niuzao természetesen egy tauren képét öltötte magára, míg Yu'lon egy pandaren kölyök volt. Utánuk megjelent Taran Zhu is, aki figyelmeztette a jelenlévőket arra, hogy ezen a helyen se a mágiát, se a Holy Lightot nem lehet használni, és mindenkinek le kellett adni a fegyverét. Taran Zhu azt is elmondta, hogy úgy döntöttek, hogy Garrosh egy tisztességes és nyilvános tárgyalást fog kapni, ahol a Horda és az Alliance lesznek a szemben álló felek. Kifejtette, hogy nem az a kérdése a tárgyalásnak, hogy Garrosh valóban elkövetett-e bűncselkeményeket, hanem az, hogy ezért milyen büntetést érdemel. A tárgyalást Taran Zhu fogja vezetni, mint eljáró bíró, az August Celestialok az esküdtek szerepét fogják betölteni. A vádlót az Alliance választhatja ki, míg a védőt a Horda, de mindkét frakciónak egy vétója van a másik választásával szemben.

 

A hordások között Sylvanas az, aki jelentkezett a védő szerepére, Vol'jin azonban ezt nem engedte meg neki, helyette Baine-t kérte fel a szerepre, akinek apját Garrosh ölte meg, és egyébként is köztiszteletnek örvend még az Alliance körében is. Vol'jin jól számította, az Alliance tényleg nem emelt vétót Baine-nel szemben. Ők Variant jelölték meg vádlónak, akit természetesen rögtön megvétózott a Horda. Az Alliance nem nagyon vette szívére a dolgot, mert így jelölhették azt, akit valóban szerettek volna, és akit már nem tudtak megvétózni Vol'jinék: Tyrande Whisperwindet, aki talán a legjobban utálta Garrosh-t. Sylvanas kicsit mérges is volt, hogy így bedőltek az Alliance trükkjének, és pár szót váltott Lor'themarral saját nyelvükön, majd meglátta, hogy a vérelf Vereesának köszön, akit a Dark Lady hosszú idő után most látott először.

 

Baine a választás után a sámán Kador Cloudsonggal a Red Rockshoz ment, mivel bizonytalan volt új szerepét illetően, így apja szellemével kívánt beszélni. Cairne szelleme megerősítette abban, hogy vállalja el a szerepet és lássa el a feladatot legjobb tudása szerint az igazság kiderítése érdekében, mert így lehet majd csak nyugodt a lelkiismerete. A szertartás végén megjelent a bronz sárkány Kairozdormu, hogy magával vigye Baine-t Pandariára. Mindeközben Darnassusban Malfurion az, aki aggódott azért, hogy Tyrande hogyan fogja elviselni a vádló szerepét, de a nő megnyugtatta, hogy tud vigyázni magára, majd megjelent érte egy másik bronz sárkány, Chromie.

 

A vádlót és a védőt ugyanis Taran Zhu hívatta azért, hogy megmutasson nekik egy eszközt, amely segíteni fog nekik a tárgyalás során. Ez az eszköz pedig a Vision of Time, amit Kairoz többek között a mi segítségünkkel alkotott meg Timeless Isle-on Nozdormu Hourglass of Time-jából. Az eszköz képes volt megmutatni eseményeket a múltból, illetve néhány pillanatot a jövőből, mivel egy irányított törést volt képes létrehozni az időben. A szerkezet csak megmutatni volt képes a múltat, azonban az nem testesült meg fizikai mivoltában, és csak egy irányban működött. A tárgyalás során Tyrande és Baine is kiválaszthattak jeleneteket a múltból, amiket meg akartak mutatni az esküdteknek, de korlátozott idő állt a rendelkezésükre. Ezzel biztosíthatták, hogy amit a tanú szubjektíven elmond, azt objektív bizonyítékokkal is alátámaszthatták. Chromie az eljárás során Tyrande-ot fogja segíteni, míg Baine segítője Kairoz lett.

 

A tárgyalás kezdete előtt Jaina, Vereesa, Anduin, Kalecgos és Varian beszélgettek az elhunytakról. Varian elmondta, hogy nem szívesen lenne vádló, szívesebben nézné végig az eseményeket külső szemlélőként. Jaina pedig megjegyezte, hogy mennyivel egyszerűbb lenne mindenkinek, ha Garroshnak torkán akadna egy falat...

 

Végül megkezdődött a tárgyalás, ahol az eddig felsoroltakon kívül megjelent Alexstraszaés Ysera is, valamint Wrathion Anduin meghívására. Miután mindenki elhelyezkedett, Garrosh-t is meghozták, méghozzá egyszerű textil ruhában, és tisztán láthatta mindenki, hogy tetoválásai mellett magán viselte a sha jeleit fekete vonalak és ráncok formájában. Láncokat viselt a nyakán, a csuklóján és a lábán is. Természetesen az egész nézőtér felállt és kiabált, amikor megjelent, Taran Zhu azonban csendre intette a hallgatóságot. Felsorolták a vádpontokat: népirtás, gyilkosság, erőszakos lakosság áttelepítés, személyek erőszakos, kikényszerített eltávolítása, rabszolgasorba vetés, gyermekbántalmazás, kínzás, rabok megöletése, erőszakos megtermékenyítés, egész városok szándékolt lerombolás mindenféle katonai vagy civil szükségesség nélkül. Garrosh azonban csak gúnyolódott az egybegyűlteken, kijelentette, hogy ez az egész csak egy komédia, és ő nem fogja bűnösnek vallania magát, mert az azt jelentené, hogy szégyelli, amit tett, de az ártatlanságáért sem fog könyörögni. Tyrande nyitóbeszédében természetesen halálbüntetést kér Garroshra, míg Baine igazságos büntetést, nyitott, elfogulatlan szíveket.

 

Mialatt a tárgyalás elkezdődött Pandarián, addig Grim Batolban az Orgrimmar ostromában megsérült, de sikeresen elmenekült Warlord Zaela egy levelet kapott egy rejtélyes „baráttól”, aki találkozni kívánt vele, hogy együtt ksizabadítsák Garrosht a fogságból. Zaela azt hitte, hogy a levelet egy ork írta, a küldönc azonban elmondta, hogy valójában egy sárkány volt az...

 

A tárgyaláson először a vád szólíthatta a tanúkat, és Tyrande első tanúja Velen próféta volt, ugyanis be akarta mutatni az orkokat és történelmüket a Celestialoknak. Velen elmondta, hogy ő és népe hogyan került Draenorra, milyen kapcsolatban álltak az orkokkal. Tyrande közben a Vision of Time segítségével megmutatta, hogy hogyan találkozott a draenei Restalaan az ifjú Orgrimmal és Durotannal, majd azt, ahogyan felfedte előttük Telmar védőrendszerét. Velen elmondta, hogy Durotan később ezt a titkot felfedte az orkok előtt, így tudták lerohanni a várost. A város elpusztítását Tyrande szintén bemutatta a hallgatóságnak, ahogyan Restalaan és Durotan csatáját is, illetve tetőpontként azt, ahogyan az orkok draenei gyermekeket öltek meg, miközben Durotan megparancsolta, hogy mindenkit meg kell ölni.

Baine ezután tovább játszatta a jelenetet, amelyből kiderült, hogy Durotan könnyezett és mekkora fájdalmat jelentett ez neki. Velen elmondta, hogy az orkok ittak Mannoroth véréből, és emiatt az átok miatt cselekedtek vérszomjasan, amely átkot végül Garrosh apja, Grom tört meg. Velen szerint az orkok meg tudnak változni, csak a démoni befolyás nagyon erős volt. Tyrande azonban legvégül rákérdezett arra, hogy Telmar lerohanásakor is démoni befolyás alatt álltak-e, de Velen kénytelen volt bevallani, hogy ez még a démoni befolyás előtt történt.

 

A szünetben Anduin kedvenc helyéhez, Mason's Follyhoz ment, hogy egyedül lehessen. Wrathion azonban megtalálta és csatlakozott hozzá, és a tárgyalásról beszélgettek. Wrathion szerint nem szabad elfelejteni, hogy semmi sem állandó és kőbe vésett. Anduin megkérdezte a sárkányt, hogy barátok-e, Wrathion pedig azt felelte, hogyha ő valakit is barátjának tekint, az Anduin.

 

Tyrande második tanúja az ork Kor'jus volt, aki gombákat árul Orgrimmarban. Vallomása során elmondta, hogy miután kritizálta Garrosht, felkereste őt Malkorok a Kor'Kronokkal és péppé verték őt. Valamint elmesélte, hogy valójában mi is történt Razor Hill Innel, hogyan robbantotta fel Malkorok. Ezt a jelenetet Tyrande meg is mutatta a Vision of Time segítségével, és az egész nézőtér felháborodott ezen az aljas tetten. Baine arra kérdezett rá, hogy Malkorok vajon Garrosh parancsára cselekedett-e Kor'jus tudása szerint, Tyrande azonban emlékeztetett arra, hogy a vád szerint a szövetségesei tetteiért is felel Garrosh ezen a tárgyaláson.

A rosszul sikerült nap után Baine Garrosht faggatta, hogy kíván-e bárkivel is beszélni, akar-e tanúkat, van-e valaki, aki tanúskodna mellette. Garrosh Baine-nel nem akart semmiről se beszélni, de elmondja a taurennek, hogy van valaki, akivel tulajdonképpen hajlandó lenne beszélni.

 

Tyrande harmadik tanúja az első napon Varok Saurfang volt, az idős, köztiszteletben álló ork harcos. Az éjelf papnő lejátszatta a jelenetet Garrosh és Varok között Warsong Holdban, amiben Varok azzal vádolta Garrosht, hogy pont olyan, mint az apja volt. Baine azt kérdezte az idős orktól, hogy tényleg akarja-e, hogy kivégezzék Garrosht. Varok erre nemet mondott, és mikor Baine megkérdezi, hogy őszerinte mit kellene tenni Garrosh-sal, azt felelte, hogy ork szokás szerint egy mak'gorán kellene bebizonyítani becsületességét.

 

Eközben Azerothon: Shokia (az ork nő, akivel Jade Foresten találkozhattunk) Hammerfallba ment, mivel itt gyülekeztek azok az orkok, akik továbbra is hűségesek maradtak Garrosh-hoz. Itt levelet kapott, hogy utazzon el Drywhisker Gorge-ba, ahol találkozhat egy erős szövetségessel: Zaelával.

 

Pandarián a tárgyalás második napján Tyrande Anduint szólította a tanúk padjára. A fiatal herceg elmesélte, hogy életében eddig kétszer találkozott Garrosh-sal: először Theramore-ban egy béketárgyalás során, amelyet a Lich King támadása szakított meg, másodjára pedig akkor, amikor igyekezett megakadályozni azt, hogy Garrosh használja a Divine Bellt. Ezt az egész jelenetet Tyrande meg is mutatta a nézőknek, kezdve onnan, hogy Garrosh először használta a Bellt, majd Anduin a Mallett of Harmonyval közbelépett és Garrosh majdnem megölte őt.

Baine azt kérdezte meg Anduintól, hogy mit is akart ott elérni Garroshnál. Anduin azt felelte, hogy meg akarta neki mutatni, hogy nem helyes és becsületes az, amit tesz. Elmondta, hogy nem akar bosszút, mert az nem hoz semmi jót senkinek, ileltve, hogy hisz abban, hogy az emberek megváltozhatnak.

 

A tárgyalás szünetében Sylvanas össze is veszett Baine-nel, hogy a tauren túl jól látja el feladatát. A Dark Lady közben egy csomagot kapott: egy levélkét egy kicsiny dobozkával, ami egy rubint kőt rejt magában. Sylvanas meglepődött rajta, hogy Vereesa kapcsolatba kíván lépni vele, de azt válaszolta vissza neki, hogy találkozzanak a tárgyalás után otthon.

 

Baine közben megkereste Anduint is, hogy elmondja neki, Garrosh vele kíván találkozni. Variannak természetesen nem tetszett ez a dolog, azonban hagyta, hogy Anduin döntse el, hogy eleget tesz-e a kérésnek, vagy sem, mivel elég nagy már ahhoz. Anduin azt válaszolta, hogy hogyan is mondhatna nemet, mikor valaki az ő segítségét kéri, ezért találkozott is Garrosh-sal az ork cellájában (és ezt láthattuk a Vision of Time-ban). Garrosh a változásról és a végzetről elmélkedett vele, majd saját magát Arthashoz hasonlította.

 

Ezalatt Slyvanas és Vereesa Ghostlandsen találkozott egymással. Óvatosan közelítettek, de csakhamar egyetértettek abban, hogy mindkettejük számára fontos, hogy Garrosh meghaljon, és még a végén ezt a tauren meg fogja akadályozni. Éppen ezért addig kell cselekedniük, míg tarta a tárgyalás. Vereesa elmondta, hogy ő már ki is találta, hogy Garrosh ételét kellene megmérgezni, amihez szüksége van Slyvanas segítségére, hogy biztosítsa a mérget. Sylvanas rákérdezett, hogy mi miatt akarja Garrosh-t megölni, mire Vereesa először ötölt-hatolt, végül zokogásban tört ki, és kibökte, hogy azért, mert elvette tőle Rhonint. Sylvanas átölelte zokogó húgát.

 

A harmadik nap tanúja a Horda jelenlegi hadfőnöke, Vol'jin volt. Tyrande kérdésére beszámolt arról, hogy Garrosh hogyan száműzte a trollokat Orgrimmarból. A Vision of Time segítségével a vádló be is mutatta a trónteremben zajló vitájuk egy részét, amelyben Garrosh megfenyegette Vol'jint, hogy megöli. Ezután Tyrande meg is mutatta, hogy Rak'gor Bloodrazor hogyan támadta meg és ölte meg majdnem a troll főnököt. Vol'jin elmesélte, hogy hogyan talált rá a saurok tojásokra, és hogyan jött rá a mogukkal való kapcsolatra, illetve arra, hogy Garrosh mit is akar ezzel kezdeni. Ezután Tyrande megmutat valamit, amit senki nem látott: hogy hogyan adott parancsot Garrosh Rak'gornak arra, hogy amennyiben Vol'jinnak nem tetszik a barlangban látottak, ölje meg a trollt.

Baine arról érdeklődik, hogy mit tenne egy árulóval Vol'jin, mire a Hadfőnök azt mondja, hogy halállal sújtaná az árulót. Ezután a tauren végigmutatta Vol'jin és Garrosh vitáját, melynek során Vol'jin megkérdőjelezte Garrosht mint Warchiefet, illetve azzal is megfenyegette Garrosht, hogy ő fogja megölni, vagyis pont ugyanúgy viselkedett, mint egy áruló.

 

A tárgyalás után Anduin ismét találkozott Garrosh-sal és arról faggatta, hogy miért így akart végezni Vol'jinnal, mikor mindig azt hangoztatta, hogy a becsület számára mennyire fontos dolog. Garrosh erre nem válaszolt, csak feldühödött, és ha nem lett volna leláncolva, megtámadta volna Anduint, aki csak annyit jegyzett meg a kirohanásra, hogy szerinte Garrosh ezzel kapcsolatban saját magával nem tud elszámolni.

 

Mindeközben Jaina és Kalec Violet Rise-ban találkoztak és beszélgettek egymással, mivel nem volt minden rendben a szerelmespár háza táján. Kalecnek ugyanis egyre kevésbé tetszett ez a bosszúszomjas, rideg Jaina, amit a tárgyalás csak felerősített benne, ez ugyanis kettőjük közé állhat.

 

Zaela pedig egy újabb szövetségest keres fel: Thalen Songweavert Silvermoon Cityben.

 

A negyedik napon Go'elnek kellett tanúskodnia. Elmesélte életét Thrallként, hogyan nevelkedett az emberek között, hogyan alapította meg a Hordát, és miért hagyta ott és lett az Earthen Ring sámánja. A Vision of Time segítségével Tyrande be is mutatta, hogy hogyan zajlott az, amikor Thrall felkérte Garrosht, hogy helyettesítse őt a Horda élén. Mindenki láthatta, hogy a két Garrosh között ég és föld volt a különbség, ugyanis a múltbéli Garroshnak kétségei voltak, és elmondta, hogy egyáltalán nem ért a politikához, illetve a kormányzáshoz. Ezután Tyrande rákérdezett arra, hogy végül miért nem tért vissza a Horda élére, amire Go'el azt felelte, hogy időközben a világ és a Horda is megváltozott, ezért nem térhetett vissza. Viszont amikor Vol'jin hívta, azonnal a segítségére sietett, és fegyvert fogott Garrosh és a követői ellen.

Baine ezután arról faggatta Go'elt, hogy voltak-e kétségei Garrosh-sal kapcsolatban, amit a tanú el is ismert. Ezután Baine megmutatta, hogy Go'el hogyan ölte meg Aedelas Blackmoore-t tisztes csatában, holott lehetősége lett volna vele másként is végezni. Ezután megkérdezte, hogy miért akarta ugyanakkor Garrosht hidegvérrel megölni pont ő, és vajon felelősnek érzi-e magát részben Garrosh tettei miatt. Erre Go'el nemmel felelt, mire Baine megmutatta, hogy ez azért nem teljesen igaz, hiszen Firelands-en, amikor szétszakították lényét darabjaira, igenis kiderült, hogy súlyos kétségei támadtak Garrosh-sal kapcsolatban, és esetleg hallgatnia kellett volna a taurenek vezérére és régi barátjára, Cairne-ra. Baine azt is megmutatta, hogy Cairne hogyan támadt Thrallnak, amiért Garrosht nevezte ki helyettesének, és hogyan váltak el egymástól. Go'el elmondta, hogy ezt gondolta akkor a legjobb döntésnek, és ha megint ott lenne Orgrimmar ostrománál, akkor nem próbálná meg megölni Garrosht. Baine rákérdezett, hogy szerinte érdemel-e Garrosh egy második esélyt, azonban Go'el azt felelte, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet kijavítani, csak elpusztítani. Ennek alátámasztására Tyrande be is mutatta az End Time-ot, azt az alternatív jövőt, ami Azerothra várt volna, ha nem ölik meg Go'el segítségével Deathwinget.

 

A nap végén Sylvanas és Vereesa ismét találkoztak egymással. Vereesa aggodalmát fejezte ki tervükkel kapcsolatban, mviel az őrök is ugyanazt eszik, mint Garrosh, Sylvanast azonban ez nem különösebben aggasztotta. Húga azonban meggyőzte arról, hogy az őröket mégse kellene megmérgezniük, mert az általános népharagot vonna maga után, míg pusztán Garrosh megölését valószínűleg elnéznék nekik. Megbeszélték, hogy Vereesa a pandaren szakácsnőtől, Mi Shaotól meg fogja tanulni az egyes ételek elkészítését, hogy megtudják, milyen alapanyagokat kell használni hozzájuk, és hogyan használhatnák a mérget. Sylvanast a beszélgetés közben emlékek szállták meg korábbi életéről, és testvérével kölcsönösen megállapították, hogy mennyire örülnek, hogy együtt lehetnek.

 

A Zaela, Shokia, Thalen hármas közben Northrendre ment, mégpedig a Westguard Keepben fogvatartott zeppelin mestert, a goblin Harrowmeisert szabadították ki, majd az ott tartózkodó kalózokat is felfogadták maguk mellé. A zeppelinnel pedig elindultak Pandaria felé, hogy kiszabadítsák Garrosht.

Folyt. köv.

wow_c_527731
#29 | Dayus válasza #28
Volt amikor nem volt ez így, változás szele.
wow_c_503428
#27 | Dayus válasza #26
Mondvan az Earthen ringben munkálkodott, és mondhatni x időre kilépett a társadalomból.
Amíg nem veszik őt elő mint főbünőst addig nem fog bevallani semmit se, nem akar csatlakozni Garroshoz Laughing out loud.
Bizonyára elég korán van,valahogy most nem tudok többet írni Smiling.
Ja igen, Vol'jin kereste őt fől, ha nem szól neki akkor észre se veszi, annyira mással volt elfoglalva, párjával meg a sámán léttel, stb.
wow_c_503358
#25 | Dayus válasza #24
Ok mon, akkor én értettem félre Smiling. Jobbik eset, úgyhiszem.
#24 | mgitta válasza #23
2 dolog:

1. akkor leírom, Alexstraszáról lesz szó, nem hiszem, hogy a Dragonmaw orkok megerőszakolták volna, ugyanakkor erőszakkal kényszerítették ki, hogy teherbe essen a társaitól és tojásokat rakjon le.

2. Lehet valakit erőszakos megtermékenyíteni akár mesterségesen is, akkor nincs nemi erőszak a szó büntetőjogi értelmében, szóval a kettő között azért lehet különbség Smiling (helyedben nem állnék le büntetőjogásszal vitatkozni erről).


@Dayus: nem vettem kritikának, amit írtál, csak leírtam, hogy egyébként tényleg nehéz tömöríteni, hogy mi az, amit leírjál, és mi az, ami felesleges, mert sokszor akár egyetlen nézésnek lehet jelentősége is Smiling
Elhiszem, de a két bűncselekmény között gy.k. semmi különbség sincs, tehát nem lett volna rossz, ha a szöveghűség helyett az elterjedtebb fogalmat használod. De ez az apróság nem minősíti az egész cikket.
#22 | Dayus válasza #15
Nos igen, hasonló esetek voltak pár frpg és nem frpg oldalakon. Amikor valami nem logikusnak tűnik.
Vannak fejlődési lehetőségek.
A pandarenek meg azért tágyalnak mert ők egészen más elveket képviselnek mint az Alli csapat vagy a Horda csapat, persze náluk is voltak kivételek, de a többsége más. Lehet ez egy régi szokás amit fent szoktak tartani. Vagy hasonló, de igazából másra gondolok de azt nem részletezem mert az a filozófiát és életmódot sokan gyökeresen és logikátlanul félre értelmezik.

Azért nem mészárolják egymást mert már elég vér folyt, mondván nem akarják folytatni a végrengzést. ( Ami mint később látjuk, WoD-ban folytatódik, de ezt nem tudhatták, hogy így lesz. Mi tudjuk előre, meg az a sárkány aki segít a Garrosh matyónak.

Az is előfordulhatott, a rendszer szabályai kikötötték ha az egyik fél halálbüntetést akar akkor a másik nem kérheti ugyan azt. Ez amolyan történeti szörszálhasogatás ( előhozakodtak egy szabállyal a pandarenek, mi csak követtük, stb ), vagy írói lustaság, vagy hírtelen nem volt jobb ötlete, és hasára csapott.

""A halálbüöntetés ellen érvel az akinek az apját megölte és ő a védője? Mivan?""
Nos, erre a részre gondoltam az logikákatlan kifejezést. Az lenne, de több olyan körülmény van, vagy történhetett vele ami megváltoztatta. A Taurenek amúgy is olyan sámán félék, és azok meg a spiritualizmus, lélekkel teli dolgok felé fordúlnak inkább, nem az anyagi dolgokhoz. Noha wowban a spiritualizmust leginkább a pandarenek értik, de a lényeges részeket szépen elbagatelizálták, és így dezinformációk vannak benne. Végül is nem is kár, azt ne egy játékban keresse az ember...
Tehát, a tauren matyó megtanúl nem vérengző orkként viselkedni, noha lenne oka rá ha az eset friss lenne és nem tudna az apja szellemével beszélni aki bölcsebb mint ő, feltehetőleg.
Összegezve, bőven vanna olyan dolgok amik alátámasztják higgadságát, és képes legyen csak büntetést kiérvelnie Garroshnak.
Sokan kapunk olyan feladatokat amiket nem igazán szeretünk véghez vinni de meg kell csinálni, nincs mese, nos az övé is ilyen lehetett.

Ezek mellett igen, mostanában már annyi történetek vannak, hogy már minden klissé. Ugyanis aki újjat akar kreálni az hozzányúl egy másik történethez, mert amit alkotni készül az már biztos volt valahol, legalábbis vagy a stílusa, vagy az elemeknek, és szerkezeteknek a fele. (Jelen esetben csak a szereplők és a helyszín más). Mostanában elég szép kihívás nem klissét alkotni.

Szerintem jobb történett lett volna ha rögtön egy szöktetéssel kezdődik a történet. Bebörtönzik Garrosht, és rá egy napra már kint is van a power gear szövetségeseinek hála, akik még nem haltak meg. De áh, ez is klissé lenne, vagy erőltetett, igen, inkább erőltett.

Ennyi a rövidke véleményem Laughing out loud.

Ja, és nyugodtan lehet rácáfolni meg egyebek Smiling, de nem hiszem, hogy kedvem lesz megint vastagat írni, szóval előre is sorry mon.
#21 | Dayus válasza #14
Sejtettem, hogy reagálni fogsz a korábbira, sajnos.
Nem rád gondoltam, jól összefoglaltad. Álltalánosságban maga a történetekről, és írásokra értettem, szóval nem kipécézve, hanem tág kőrben gondolkodtam ezen, és céloztam sok íróra, sok könyvre, regényre, novellára, folyóiratokra is.
( Kicsit hosszú mondat Laughing out loud, strájkolok, most így hagyom! Na.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu