KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 685 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 753 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 755 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 755 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 755 napja

Tüsi Molten Core: a hősi múlt felidézése
Tüsi - 1995 napja
31
Azeroth leghatalmasabb őrzői az évek során legyőzték az emlékezetesebb ellenfelek végtelennek tűnő menetét, és bár a hősök légiója azóta sürgetőbb fenyegetésekkel néztek szembe, a múlt ősi ellenségei még mindig barlangjaikban tanyáznak. Ott ülnek zsákmányaik közt, vereségükön töprengve és várják az esélyt, hogy bosszút álljanak. Még visszatérhetsz erődítményeikbe, hogy helyre tedd őket.

A tovább után találod a Blizzard postjának fordítását.  

Szeretnénk segíteni azoknak, akik még sosem jártak régebbi raidekben, hogy kényelmesebben fedezhessék fel a múlt tartalmait. Ha meglátogatod és kifosztod ezeket az ősi helyeket, lehet, hogy valami értékeset is találsz. Ha még sosem jártál ezeken a helyeken, most pár nyomós okod lehet rá:  
  • Lore: a régebbi raidek fosztogatása kitűnő alkalom arra, hogy felvedd a történelem fonalát és átéld, amit eddig még nem éltél át.
  • Transmogrification: Bár az innen szerezhető felszerelések nem elég erősek egy maximális szintű karakternek, szépen kiegészíthetik ezek a szettek és random tárgyak a transmogos szekrényedet.
  • Petek: Néhány régi boss kiiktatása során most már van esélyed arra, hogy harci peteket szerezz magadnak, vagy eladd őket ketrecbe zárva.
  • Mountok: Sok játékos veti bele magát régi raidekbe, hogy nehezen megszerezhető ritka mountot szerezzenek maguknak, mint például a sokat keresett Ashes of A'lar.
Tipp: tartsd észben, hogy néhány mount (pl. Mimiron's Head) különleges verzióját igényli a harcnak, vagy több feltételnek kell teljesülnie, hogy megkaphasd. Szóval olvass utána és tervezz alaposan.
 
  • Reputation: Néhány játékos a régi raideket használja arra, hogy megerősítse jó hírnevét az achievement-es címekhez, mint például az Exalted vagy a Beloved.
  • Fun: talán a legfontosabb, hogy nagyszerű szórakozás felfedezni a régi tartalmak környezetét, vagy átélni egy fantáziát, hogy magányos kalandorként fedezed fel az ellenség erődítményét, győzöd le rosszfiúk tömkelegét és állsz ki legyőzni a nagy gonoszt. Gyakran a raidek zenéje és környezete exkluzív élményt nyújt, és semmi nem pótolhatja azt az élményt, hogy megtapasztalt a művészetét annak eredeti kontextusában. Ha egyedül vágsz bele, akkor lesz időd, hogy megfigyelj minden apró részletet, amikre eddig nem volt alkalmad, hiszen a csapatod rád várt.
  Szólózás

Mint 90-es szintű karakter képesnek kell lenned végigverni a legtöbb raidet vanillától a WotLK-ig anélkül, hogy megizzadnál.  Amennyiben különösen jól gearelt vagy és néhány képesség a rendelkezésedre áll, a Cataclysm-es raideken is van esélyed győzelemre. A felszerelés, a kasztod és saját képességeid mind meghatározzák, hogy milyen harcokat tudsz majd megfelelően kezelni.

Tartsd észben, hogy a WoW nincs kiegyensúlyozva régi raidek szólózására, tehát néhány kaszt sokkal előnyösebb helyzetből indul, mint mások. Ha elakadsz, érdemes egy barátodat segítségül hívni. Összességében, ez egy remek lehetőség, hogy kihívások elé állj és meglásd, mire vagy képes.
Az első lépés: Molten Core


Molten Core Blackrock Depths legmélyén fekszik. Ez a Blackrock Mountain szíve, és egyben pontosan az a hely, ahol réges-régen egy kétségbeesett ajánlatot elfogadva hogy megfordítsa a törp polgárháborút, Sorcerer-Thane Thaurissan a világra idézte az elemi Tűzurat, Ragnarost. S bár a tűzúr képtelen volt túl messzire kóborolni a lángoló magtól, úgy gondolta, hogy az elemi erőkkel képes parancsolni a Dark Iron törpöknek, akik aztán létrehozták seregét az élő kőből.

 
Molten Core volt az első 40 fős raid a classic WoW-ban, és az a hely, ahol az újszülött raiderek megtanulták, hogy ne álljanak a tűzben. Az első raid a WoW-ban a 15 fős Upper Blackrock Spire volt. Sajnos nem volt annyira lenyűgöző, mint amilyennek a raid élményt szánták, mégis sok játékos itt kezdte raider karrierét, és rengeteg vita született arról, hogy kinek kellene odaadni Dal'Rend's Sacred Charge-ot.
 

Van néhány jó okunk, amiért azt tanácsoljuk, hogy első utad Molten Core-ba vezessen, ha arra adod a fejed, hogy felkeresd a régebbi raideket. Egyrészt, ez egy lvl60-as raid, bármilyen lvl90 karakter hamar végezni tud az itteni ellenfelekkel. Másrészt, néhány remek cuccot szerezhetsz itt, beleértve a Tier 1 raid armor szetteket. Többé nincs szükség a felvezető questsorozatot végigcsinálnod, hogy bejuthass a raidbe, és egy korábbi változtatásnak köszönhetően már nem kell minden bossnál használni a rúnákat, hogy megidézhesd Majordomo Executus-t.

 
Amikor megjelent a raid, hatalmas mennyiségű tűzálló (fire resistance) felszerelésre volt szüksége a játékosoknak, hogy előre jussanak Molten Core-ban. Ezen kívül rengeteg ellenfél immunis volt a tűz alapú sebzésekre.

Molten Core eredetileg csak egy sima terem volt, ami arra készült, hogy Ragnaros lakhelyéül szolgáljon Blackrock Depths-ben. Amikor döntés született arról, hogy külön instance-t csináljanak belőle, a szint designer-eknek újabb termeket kellett létrehozniuk a teremtményeknek és a többi bossnak.

Első állomás: Molten Core-t eredetileg kivágták volna a WoW-ból. Hogy mégis bent maradhasson, a fejlesztők összekapták magukat, és végeztek a munkával egy hét alatt. Jeff Kaplan csinálta az összes teremtmény feltűnését és elhelyezését, amíg Scott Mercer megtervezte az összes bossfight-ot. Bob Fitch kreálta a lootokat és Pat Nagle (ismerősen hangzik?) alkotta meg a Hydraxis questsorozatot. Alex Afrasiabi volt, aki arra ítélte a női taureneket, hogy ne tudjanak átlépni a raid bejáratán (ez egy későbbi patchben javításra került).

Majordomo Executus: néha a fejlesztőknek kreatívnak kell lenniük, hogy néhány hatást elérhessenek. Aktivátorokat kellett elhelyezni minden rúnához, hogy egy boss halálakor aktiválódjon. Az aktivátor működéséhez egy NPC-hez kellett csatolni, szóval minden aktivátorhoz egy elpusztíthatatlan patkány tartozott, amik egy sziklán ültek amögött, ahol Baron Gedden bóklászott.
 

FelszerelésHarci petekLegendás fegyverek

Frakció

A különböző elemi bürökráciák nem működtek össze túl jól, tehát Neptulon szolgái, beleértve Duke Hydraxis-t, gyűlölték Ragnarost és seregét. Mint mondják "az ellenségem ellensége a barátom", és néha a régi mondás igaznak bizonyul. Tehát Molten Core szörnyeinek pusztítása emelte népszerűségünket a Hydraxian Waterlords-nál. Bár Duke Hydraxis és elementáljai már nincsenek jelen Azerothon, még mindig nagyra értékelik a tűzúr és csatlósainak gyilkolászását.

Utazás Azeroth központja felé

Molten Core Blackrock Mountain-ben található, ami Eastern Kingdoms két zónája közé fészkelte be magát. A zóna bejáratát megtalálni kissé trükkös lehet, ha még sosem jártál ott. Blackrock Mountain-nek két bejárata van. Az egyik Searing Gorge dél-nyugati részén Iron Summit közelében, a másik Burning Steppes észak-nyugati területén található Flamestar Post mellett. Ha megnézed a térképet, mikor már Blackrock Mountain-ben vagy, láthatod, hogy van egy központi rész a magmában, amit láncok és platformok osztanak fel, egy szigettel a közepén, melyet ezek az erős láncok függesztenek fel a lent hömpölygő láva fölött.
Molten Core bejárata az észak-nyugati kis kiugrásnál található közel a kapuhoz (de lent a lávához közel), amin keresztül jöttél be a hegybe. Repülj le, mássz le a láncokon, vagy ugorj a lávába és mássz ki a lánc nyugati oldalán, aztán beszélj Lothos Riftwalkerrel, aki beteleportál Molten Core-ba.

A zónába lépés

Molten Core barlangszerű lávafolyamai közel sem olyan lineárisak, mint egy újabb raid tervei. Ennek eredményeképp kicsit ide-oda kell cikáznod, de sok gondok nem fog okozni a helyes út megtalálása.
Semelyik ellenfél nem szállhat szembe veled komolyabban. Ha acsivadász vagy, érdemes csoportba húzni sok ellenfelet és egyszerre ölni meg őket, hiszen minden egyes kill növeli a repudat a Hydraxian Waterlords-al. Néhány teremtmény dob alapanyagokat a Legendary fegyverek kovácsolásához. Ezen kívül, a különböző elementálok dobhatják a Tier 1 csuklópántot és övet, amit felhasználhatsz transmogra, vagy akár eladhatod az AH-ban.

Molten Core bossai

Mikor belépsz a raidbe, át kell verekedned magad néhány tűz- és kőelementálon. Hagyd magad mögött a kis szigetet és a hidakat. Miután áthaladtál két kisebb kamrán, Magmadar barlangjában fogod magad találni.Lucifron


Lucifron kiemelkedő tagja az ördögi kinézetű Flamewaker (nem FlamewaLker) elementálok fajának. Core Hound csoportokkal körülvéve fogsz rátalálni, amint Flamewaker Protector-okkal járőrözik Magmadar barlangjában.

Lucifron átka 5 percig tart és megnöveli a spellek és képességek erőforrás igényét 100%-al. Elképzelhető, hogy kényelmetlen lehet, ha nem tudod leszedni.  
Tipp: Valószínűleg nem kell a Core Hound csoportokkal harcolnod, de ha mégis, akkor ügyelj rá, hogy egyszerre haljanak meg, különben a még élők 10 másodperc múlva feltámasztják közeli társaikat.
Magmadar


Ki tudta, hogy Ragnaros kutyatartó volt? Bizony, Magmadar egy szokatlan méretű Core Hound. Az egyetlen képessége ami számít valamit is egy 90-es karakternek, a 8 másodperces Panic fear-je.

Pet vadászok, figyelem! Magmadar dobhatja a Blazing Rune-t, ami egy Corefire Imp petet ad neked.

Miután végeztél Magmadarral, menj ki a barlangból, és haladj lefelé balra. Meg fogod találni Gehennas-t és haverjait egy jobb oldali fülkében lappangva.Gehennas

Újabb Flamewaker szolga. Párban kíséri őt két Flamewaker elit. Bár valószínűleg nem okoz különösebb kényelmetlenséget, de ne felejtsd el, hogy átka 75%-al csökkenti a gyógyulásod.

Most, hogy Gehennas-t kiiktattad, haladj tovább a mag felé, hagyd magad mögött a Molten Destroyereket és találd meg Garr-t és kis csapatnyi követőjét a barlang déli végében.Garr


Mint Ragnaros hadnagyainak egyike, Garr egy hatalmas obszidián elementál, Firesworn szolgák gyűrűjében. Amennyiben a Thunderfury, Blessed Blade of the Windseeker-re utazol, jó ha tudod, hogy ő dobhatja a Bindings of the Windseeker jobb felét.

A Firesworn-ök robbannak, amint megölöd őket és visszalöknek. Nyomd a hátsó feled a falnak, hogy nehogy egyéb teremtmények csoportjaiba lökjenek.

Szerencséd volt a Bindings-el? Nem? Hát, akkor haladj tovább keletre egy kisebb csatornában egyenesen a kamrába, ahol Shazzrah vár rád. Itt fogod megtalálni Baron Geddon-t is bóklászni.Baron Geddon


Ragnaros másik hadnagya, a Bindings of the Windseeker bal felének őrzője. Meglehetősen aktív, folyamatosan járőrözik Garr kamrájába és vissza. Geddon egyike azon bossoknak, akik némi veszélyt jelenthetnek a magas szintű játékosoknak, mivel képes annyira fellökni őket a magasba, hogy esési sérüléseket szenvedjenek. Ez nem lehet túl nagy probléma, de ha mégis, érdemes visszahúzni a bosst egy kicsit, ahol alacsonyabban van a plafon, csökkentve az esési magasságot.Shazzrah


A többi Flamewakerrel ellentétben, Shazzrah kék. Egy tehetséges arcane mágia használó, hajdanán rettegték Arcane robbantásait.

Miután megdolgoztad Baron-t és Shazzrah-t, indulj felfelé a keskeny ösvényen. Ha letekintesz balra, látni fogod Golemagg-ot az út mentén, de most látogassuk meg Sulfuron-t előbb.Sulfuron Harbinger


Ragnaros hírnöke, magas rangú Flamewaker. Négy Flamewaker pap kíséri. Ő dobja a sokat szidalmazott Vendorstrike-ot.

Megjegyzem, Sulfuronnak van egy sokkal kívánnivalóbb dropja: a Mark of Flame, ami egy Harbinger of Flame petet passzíroz a petjeid közé. Emlékszel, hol láttad Golemagg-ot az úton? Irány oda.Golemagg the Incinerator


Bár sok molten giant van Molten Core-ban, Golemagg a legnagyobb közülük. Minden bizonnyal a leghatalmasabb. Két Core Rager állatkája között találod, de neked Golemagg-ra kell fókuszálnod, mivel a hűséges állatkák nem hajlandók meghalni amíg Golemagg életben van, 50% HP elérésekor teljesen felgyógyítják magukat.

Pet vadászok! Golemagg méretre farigcsálása után egy Ashstone Core-ra tehetsz szert, ha dobta a Core of Hardened Ash-t. Sulfuron és Golemagg után menj észak-keletre az ösvényen, ami elvezet Majordomo Executus-hoz, és társaihoz.Majordomo Executus


Nem fog megjelenni, amíg meg nem ölted a többi bosst Molten Core-ban. Négy Flamewaker gyógyító, és négy Flamewaker elit támogatja. Mindegyikkel végezni kell a győzelemhez. Executus maga egy gyáva fickó és feladja a harcot amint megölted társait. Ne felejtsd el kinyitni a Cache of Firelord nevű ládikát, hiszen Executus hulláját nem lehet lootolni ugye.

Itt az idő visszavándorolni Ragnaros búvóhelyére. Executus egy gentleman, elkísér téged az úton, aminek végén újra beszélned kell vele. Mint Azeroth legrosszabb ébresztőórája, előzékenyen felkelti Ragnaros-t sziesztájából...túl korán...Ragnaros


A nagyfiú maga. Ragnaros the Firelord egy hihetetlenül erős tűzelementál úr, de Molten Core-ban egy mérhetetlenül legyengült állapotban kell vele szembenézned. Nem kétséges, hogy legyőzöd, viszont visszatér majd Firelands-en, akkor már fenyegetően. Ne feledd, Ragnaros feldobál majd a levegőbe, így némi izgalmat csempészve az erősebb játékosok harcába is.

Amennyiben Sulfuras, Hand of Ragnaros legendary-re vágysz, tartsd nyitva a szemed a looton, hogy esett-e Eye of Sulfuras. Az Eye és egy Sulfuron Hammer kombinációjából jön létre a legendary fegyver. Ragnaros nem dob T1 felszerelést, de a T2 iránt érdeklődőknek van egy esélye a nadrágra.    
Tipp: Sajnos kevés az esély, hogy minden itemet megszerezz egy út alatt. Molten Core-t hetente söpörheted ki. Ellenőrizheted az aktuális státuszát a raidek zárolásának az "O" betű leütésével, kiválasztva a Raid fület és jobb felül a "Raid info" gombra kattintva.

Ragnaros kivégzésével véget is ér az utazásunk, de nem kell csüggedni, hamarosan újra jelentkezem egy újabb régi raid felfedezésének fordításával. 
wow_c_530535
wow_c_526871
Köszi a cikket, felidézte a régi szép emlékeket Smiling
Emlékszem, valamikor 2012 januárjában sikerült először szólózni, és rémlik, akkor micsoda örömet okozott, ez volt a 4000. achievement pontom.
85ön, még főleg lfr gearben azért nekem okozott kellemetlen perceket MC is, főleg Baron Geddon amíg nem tudtam, hogy be kell állni a kiszögellés alá, akkor nem hajít fel a Holdig kb Laughing out loud
Ragnán is párszor meghaltam mire kitapasztaltam, hova is kell állni pontosan, de aztán mikor minden összeállt, akkor összesen 40-50 perc alatt végigmentem. (természetesen akkoriban még nem néztem videókat, mert minek az Smiling
Mióta 90es lettem, nem voltam (pedig nem ártana a kalapácsot végre összerakni), talán csak egysze,r de a cikk hatására most megjött a kedvem újra kicsit szólózgatni a régebbi raideket. Smiling
Egy élmény volt olvasni Smiling Felidézte a régi "szép" időket... Amikor beindult a pet battle akkoriban kezdtem el járni oda szólózgatni. Mondjuk stratégia nem nagyon kell oda, a szólózás gyakorlatilag úgy néz ki elindul az ember (vagyis cica), behúz mindent mert jól eladható vacakok is esnek, bossonként egyszer megáll, csap egyet-kettőt és mindenki meghal, lootol Smiling
#27 | Norton válasza #23
Ha instant killes bossok alatt a második bossra gondolsz, akkor a megoldás a pet/elementál/ghoul elrakása.
A többi boss sima ügy, még Chromaggus is.
Az igazi kihívás BTben Csuncsil, de az majd egy későbbi poszt tárgya lesz Smiling
wow_c_498683
#25 | Tüsi válasza #23
Pont hogy beleírtam, hogy már nem kell a quest.
#24 | Fea válasza #23
BWL és MC is simán szólózható. azt hiszem még 85-ön is lehetett, de 90-en biztosan. Ránézel a bossra és meghalt.

Ha jól tudom a questet kivették. Simán beszélsz az NPCvel és bent is vagy.
Molten Core-t tavaly év végén szólóztam le, Lvl90-es karivan nem igazán volt kihívás.  Megpróbálkoztam a Blackwing Lair-rel is, de egyedül az már jóval keményebb dió, instant killes bossokkal. MC-hoz talán azt is érdemes lett volna leírni, hogy az odajutáshoz gyakorlatilag elkerülhetetlen az "Attunement To The Core" c. quest teljesítése.
wow_c_498657

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu