KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2340 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2408 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2410 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2410 napja

Norton Banki Napló: Transmogrification 101
Norton - 4461 napja
29
A mai napon a 4.3-as patch Transmogrification nevű feature-jét fogjuk kivesézni.
Valószínűleg tűt keresnénk a szénakazalban, ha olyan embert keresnénk, aki nem költött pár száz aranyat jól kinéző cuccokra. A korábban értéktelennek tartott low lvl zöldek most többszörösüket - akár 100-szorosát a régi árnak - érik. Az AH-t ellepték a zöldek és különleges kinézetű kékek. Ideje, hogy mi is hasítsunk egy szeletet ebből a finom tortából.

Rövidíteni fogok, nézzétek el nekem olyan láz éget, mint tini srácot Eliza Dushku-t látva.

Kezdjük az elején, mi is az a Transmogrification?
Felcsapva a Warcraft Értelmező Kéziszótár Goblinoknak c. kötelező olvasmányt, a következő definíciót találjuk:
"Transmog is a co0l stuff, GG Blizz i liek my char's boobs. Ppl liek them too, i haz gold selling stuffz OMNOMNOM!!"

Magyarul a játék majd összes iteme rendelkezésünkre áll, hogy karakterünket jobbnál jobb, szexisebbnél szexisebb, gyilkosabbnál gyilkosabb stb. felszerelésbe öltöztessük úgy, hogy megtartjuk a jelenlegi überpwn gearünket.

Sokkal nagyobb potenciál van a dologban, mint elsőre hinné az ember. Gondoljatok bele, hogy ha mindenki csak egy-egy itemet akar lecserélni ("ajj olyan ciki ez a rózsaszín papucs a full fekete cuccomhoz, veszek valami fekete cipőt és átskinnelem"), már 50-100 eladásról beszélhetünk egy héten. Ha megnézitek AH-t, azt látjátok, hogy a korábban 20-30 aranyért megvehető cuccok most 300-500 sőt 1-2 ezer aranyért is fellelhetők. Hogy veszik e őket?
Íme egy random world drop vállvédő. Lassan fognak elmenni, mert hát mégis drágák, de az idő pénz. A még több idő, még több pénz. Az időtlenség meg pénztelenség. Időtlen időkig meg... na jó haladjunk.

Az egész transmog dologgal csak egy baj van. Vagyis kettő, de az egyik ellen nem tudunk mit tenni. Én is a későn észbe kapók közé tartozom, és csak néhány napja kezdtem el koncentrálni erre a piacra is. Azok, akik a patch megjelenése óta foglalkoznak transmog cuccokkal, elég keményen meggazdagodtak, hiszen mindenki szép karaktert akart csinálni.
Azonban nem kell attól félnünk, hogy lekéstünk a lehetőségről, csupán késve indultunk. Szervertől függően még így is szép pénzt lehet keresni, és ne feledjétek, hogy ha kijön a Pandaria, újra a patch megjelenéséhez hasonló őrület fogja kezdetét venni, hiszen ezrek akarják majd ilyen-olyan cuccokba öltöztetni pandájukat.

A másik gond pedig az, hogy nincs mivel kereskednünk. De ne aggódjatok! Norti bácsi Ötletládikájában mindig van valami vészhelyzet esetére!

Először is kell nekünk egy addon, ami nagyban megkönnyíti eldönteni adott itemről, hogy megéri e berakni AH-ba. Ez az addon a Mogit, töltsetek le hozzá minden kiegészítőt! Amellett, hogy szórakoztató perceket lehet vele eltölteni a különböző szetteket, fegyvereket és Armorkini-ket mustrálva, saját karakterünkön is megnézhetjük a kívánt itemet a beépített Dressing Roomtól eltérő módon: lecsupaszított karakterünkön csak az adott item fog látszódni.
 
Másodszor gondoskodnunk kell egy kisebb készletről, amivel elindulhatunk. Több féle módon szerezhetünk eladásra érdemes itemeket. Farmolás, flipping és craftolás útján is. Nézzetek szét a szakmáitok között, minden gyártószakmához tartozik egy vagy két spéci kinézetű cucc. Pl: Leatherworking - Black Dragonscale Breastplate.

Mégis a két leggyorsabb módja egy kezdő raktárkészlet kialakítására a farmolás és a flipping.
Farmolni sosem volt jó, főleg nem world droppokat. De ha vannak olyan lehetőségek, amik kevés energia befektetésével garantált hasznot hoznak, miért ne farmolnánk kicsit? Lentebb találtok három kipróbált technikát, különböző szintű zöldek/kékek farmolására.

Íme az első két tanács videóval illusztrálva, mer az olyan trendi:

Első videónk rogue only és a boldog ládafarm időket idézi még BC-ből. LBRS locked ládáit minden unatkozó rugónak érdemes farmolni. Gyorsan farmolhatók, reset után újra termelődnek, egy run alatt több száz aranyat kereshetünk. Kilenc helyen spawnolhatnak, melyből 3-4 helyen mindig van láda.
Egy kis ízelítő a ládák tartalmából:



A második videó egy mindenki által farmolható ládát mutat be. Scholomance titkos ajtaja mögött már biztos láttátok az Old Treasure Chestet. Rövid futkorászás után (kávéval együtt 3 perc) kinyithatjuk a titkos ajtót, és a fáklya melletti boss (Jandice Barov) megmolesztálásával garantált 3 zöld itemmel gazdagodunk egy kör alatt.



Akik szeretnének többet tudni a két helyről, olvassák el a Transmogrification item farm bejegyzést.

A harmadik szuper ötlet olyan jó, hogy nem is akarom megosztani Veletek. Vagyis...
A harmadik ötlet nagyon nagyon rossz, sose próbálja ki senki, olyannyira nem éri meg hogy fú nagyon nem. Gyorsan hagyjátok is ki a következő bekezdést!

Tehát az utolsó farmolós tipphez, szükségünk lesz egy rare mob jelző addonra (Silverdragon, NPCScan) de használhatunk makrót is. Blasted Lands rare mobjait fogjuk fele keresni-kutatni, ugyanis ők is garantált 2-3 loottal jutalmazzák, ha megöljük őket. (Hú, képzavar). Imperfect Draenethyst Fragmentet és Flawless Draenethyst Sphere-t dobálnak, amik beválthatók zöld illetve kék itemekre. A rare mobok elhelyezkedését ezen a képen tanulhatjátok be.
Bocsi, de tényleg lázas vagyok: Ha részletesebben érdekel a téma, olvashatsz róla a Transmogrification item farm 2 posztban.

Miután kibontottuk az újabb csomag 100-as papírzsepit, térjünk rá a másik módszerre: a flippingre. Ehhez türelem kell, ugyanis az AH-t fogjuk rendszeresen átnézni olcsón berakott, transmog szempontból viszont értékes itemeket keresve.
Hogy mire gondolok?

Patch előtt például egy Captain's Breastplate nem ért többet 20-30 aranynál, ma viszont még 1000 aranyért is olcsónak számít. Ilyen és ehhez hasonló cuccokat érdemes keresni minden armortípus és fegyver kategóriában. Nincs más dolgunk, mint egyesével megnézni magunkon a kiválasztott itemeket. A fegyverekkel lesz könnyebb dolgotok: ami spéci, zsírkirály, egyedi az kelendő. Armorokat mindenképpen női karakterrel nézzük, hiszen a transmog lényege szexi és durva kinézet.

Alant találtok shopping listeket az Auctionatorhoz a teljesség igénye nélkül. Legelső lépésünk az legyen, hogy kicsit belenyúlunk az addon kódjába, máskülönben nem tudunk 50-nél több itemet felvenni listára.
A következőt kell tenni: Megkeresitek a "AuctionatorShop.lua" nevű file-ban ezt a sort: "ATR_MAXNUM_ITEMS_ON_SHOPPING_LIST = 50". A sor végén az 50-t írjátok át nagyobb számra, nálam ez 150. Most már 150 itemet is felvehettek egy listára.

 Eddig ezeket az itemeket gyűjtöttem össze mások tanácsai és saját kutatásom alapján. A szöveget jelöljétek ki, ctrl+c és az Auctionator beállításainál menjetek rá a Shopping Lists-re. Csináljatok egy új Shopping Listet (mondjuk TransmogFegyverek, TransmogArmorok) és másoljátok a listát a listába. Smiling Save és mehet is a keresés. A fegyverek listájánál használhatjuk a Search for All Items opciót, Armoroknál sajnos nem, mert ez egy direkt armorokra kihegyezett keresés. Ha kivennénk a "Armor/Cloth/Black" keresési feltételből az "Armor/Cloth/" részt, akkor az összes itemet kilistázná az addon amibe a black szó szerepel.
Tehát ha Armorokra keresünk, akkor egyesével kell végigmennünk a lista elemein, de ne aggódjatok: maximum pár perces műveletről van szó, és pár perc munkával találhatunk egy 800 aranyat érő itemet 20 aranyért berakva; visszaforgatva kerestünk 780 aranyat és meg sem mozdultunk.

Fegyverek:

Abomination Cleaver
Arcanite Reaper
Assassination Blade
Avool's Sword of Jin
Axe of Rin'ji
Banner Slicer
Blade of Hanna
Blade of the Titans
Blade of Wizardry
Blazing Rapier
Blinkstrike
Brainsplinter
Broadaxe
Crystalforged
Dark Iron Reaver
Driftwood Club
Elementium Poleaxe
Elementium Shank
Fel Edged Battleaxe
Felsteel Longblade
Felsteel Reaper
Maldo's Sword Cane
Massacre Sword
Nightfall
Notched Cobalt
Phantom Blade
Razor Axe
Savage Cobalt
Scaleslicer
Singing Crystal
Soul Blade
Speedsteel Rapier
Teebu's Blazing
The Butcher
Unknown Archaeologist's

Armorok:

Armor/Cloth/Aboriginal
Armor/Cloth/Arachnidian
Armor/Cloth/Astralaan
Armor/Cloth/Barbaric Cloth
Armor/Cloth/Beaded
Armor/Cloth/Black
Armor/Cloth/Bloodwoven
Armor/Cloth/Cindercloth
Armor/Cloth/Councillor
Armor/Cloth/Darkmist
Armor/Cloth/Elegant
Armor/Cloth/Embersilk
Armor/Cloth/Felcloth
Armor/Cloth/Gaea
Armor/Cloth/Ghostweave
Armor/Cloth/Hibernal
Armor/Cloth/High Councillor
Armor/Cloth/Highborne
Armor/Cloth/Imperial Red
Armor/Cloth/Lunar
Armor/Cloth/Mistscape
Armor/Cloth/Mooncloth
Armor/Cloth/Mystic
Armor/Cloth/Mystical
Armor/Cloth/Native
Armor/Cloth/Nightsky
Armor/Cloth/Raincaller
Armor/Cloth/Regal
Armor/Cloth/Ritual
Armor/Cloth/Robes of Insight
Armor/Cloth/Sage
Armor/Cloth/Silksand
Armor/Cloth/Silver-Thread
Armor/Cloth/Stonecloth
Armor/Cloth/Venomshroud
Armor/Cloth/Vital
Armor/Cloth/Windchaneller
Armor/Leather/Archer
Armor/Leather/Cabalist
Armor/Leather/Ceremonial
Armor/Leather/Cheftain
Armor/Leather/Cutthroat
Armor/Leather/Dokebi
Armor/Leather/Ghostwalker
Armor/Leather/Glyphed
Armor/Leather/Grizzly
Armor/Leather/Imposing
Armor/Leather/Insignia
Armor/Leather/Mighty
Armor/Leather/Nightshade
Armor/Leather/Peerless
Armor/Leather/Potent
Armor/Leather/Praetorian
Armor/Leather/Primal
Armor/Leather/Prospector
Armor/Leather/Rageclaw
Armor/Leather/Scorpashi
Armor/Leather/Sentinel
Armor/Leather/Swashbuckler
Armor/Leather/Wolfrider
Armor/Mail/Ancient
Armor/Mail/Battleforge
Armor/Mail/Black Dragonscale
Armor/Mail/Blackforge
Armor/Mail/Blood Knight
Armor/Mail/Bloodlust
Armor/Mail/Brigade
Armor/Mail/Burnished
Armor/Mail/Captain
Armor/Mail/Chief Brigadier
Armor/Mail/Combat
Armor/Mail/Defender
Armor/Mail/Ebonhold
Armor/Mail/Engraved
Armor/Mail/Glimmering
Armor/Mail/Grunt
Armor/Mail/Gryphon
Armor/Mail/Hero
Armor/Mail/Impenetrable
Armor/Mail/Ironhide
Armor/Mail/Knight
Armor/Mail/Lord
Armor/Mail/Magnificent
Armor/Mail/Masterwork
Armor/Mail/Merciless
Armor/Mail/Ornate
Armor/Mail/Protector
Armor/Mail/Radiant
Armor/Mail/Sentry
Armor/Mail/Sparkleshell
Armor/Mail/Steadfast
Armor/Mail/Triumphant
Armor/Mail/War Paint
Armor/Mail/Wrathfin
Armor/Plate/Alabaster
Armor/Plate/Bloodfist
Armor/Plate/Bloodforged
Armor/Plate/Bloodscale
Armor/Plate/Boulderfist
Armor/Plate/Brutish
Armor/Plate/Commander
Armor/Plate/Darkcrest
Armor/Plate/Exalted
Armor/Plate/Glorious
Armor/Plate/Hyperion
Armor/Plate/Imbued Plate
Armor/Plate/Jade
Armor/Plate/Lofty
Armor/Plate/Overlord
Armor/Plate/Saltstone
Armor/Plate/Tyrant
Armor/Plate/Vanguard
Armor/Plate/Warleader
Armor/Plate/Warlord
Armor/Plate/Warmaul
Cloudkeeper Legplates
Outlander's Facewrap   


Hát ez bizony hosszú lett így a végére. Kommentekben egészítsétek ki a listát, vagy meséljetek saját élményekről! Viva la High Temperature, jövő héten találkozunk.

wow_c_527749
Auctionator-> Shopping list. Tessek naponta nezni, akar reggel,este es hasznalni a vileg lenagyobb addonjat....

EXCEL

Epitesz egy sajat ar listat a cel item-ekrol. Reggeli (melo elott) esti (melo utani) esetleg ejszakai ar. Attol fugg mennyire ersz ra. Az a legpontosabb. Utana csinalsz atlag arat az egesz halmazbol. Ez alatt nem adod el, es a craftolasi alap anyagoknak is 10-15%-al alatta kell lennie. Nalam vmiert kedd-csutortok reggel latok clottyot 2-3g kozott ra is szakadtam a heten mert a hetvegen nincs 4-5 alatt....

Figyelni figyelni es figyelni, ami megy az gem, encha tuti. Flask-al ovatosan mert scriberek miatt meg a transmutyis alchok miatt a gaz draga tobbnyire. (sajat tapasztalat). Tailor/Bcksmith pvp set.
Aztan Tailor-> bag, spellthread. Bcksmith: belt buckle.

Letherworkerem meg nincs (csak lvl72 a dude szal nem tudok arrol irni)


Ebonsteel Belt Buckle a napi tanacs... 
Tuti hogy el fogod adni es olcso elo allitani. Nalam napi 2 stack fogy mostanaban.... kb 200g / darab aron
#27 | Greed válasza #26
Character transfer, vagy reroll. Laughing out loud
#26 | Kolly válasza #17
No igen... viszont én, ha lehet, a legrosszabb leosztású szerveren próbálok meg érvényesülni. Olyan, mintha az összes ötlet, amit leírtál, és ami működik más szervereken (tudom, kipróbáltam őket, ott kerestem is velük rendesen, örök hála érte!), itt semmit nem ér. Az árak hektikusan változnak, szinte semmire nem lehet építeni, ami ma még 350g-ért eladható, az holnap már 200g és az is marad - valameddig, de megmondhatatlan, hogy meddig. A nagyobb guildek kifarmolják a maguknak valót, a kisebbek tagjai vagy a casualok nem nagyon vesznek semmit. Kevés a raider, a transmogrification mintha nem is létezne, a seasonal eventek is csak 1 napig hoznak minimális változást az árakban...
Na, erre adj tanácsot! Smiling
#25 | Norton válasza #24
Az őrületbe tud kergetni, amikor 7 percig craftol néhány baget Laughing out loud
Napi otlet:

Tailor:
netherweave bag.

1 stack netherweave cloth = 1 bag (+50 silver a fonal vagy mi)

Egyszeruen ranezel AH-ban mennyi a bag (nalam 10-15G kozott mozog) es mennyi 1 stack of cloth (az meg 2-3G kozott). Na most kb 7G haszon/ darab csak ugy.....
Napjaban 2x felhajitok 10db-ot (reggel/este) aztan ugyis elmegy mert kell a nepnek, en meg keresek 140G-t 5 perc alatt mert eleg lassan csinalja a bag-et.....

Nalunk draga a gaz, igy ha csak nem vagyok nagy farmolos hangulatomban nem nagyon eri meg.

Megneztem a statisztikaimat es nem igazan eri meg 7G / ore arnal a kis gem-eket DE-zni. Nem tudom mas minek rakja fel de hat az mar az o baja.. Smiling Ezert van az az arany szabaly, hogy az arany diktalja a szabalyt. Ha 5G alatt van, akkor sutty zacsiba viszem DE-zni ha Jasper 10g alatt akkor az is... amugy meg mellekesnek kell nezni Smiling


Amugy az AH-rol altalaban: Abban a pillanatban mikor kiteszed alabad onnan felejsd el az aukcioidat mivel kb 1 percen belul alad vagnak egybol. Ergo ha mar eleve ugy gondolsz ra, hogy addig el amig ott vagy akkor nem zavaro.... en pl. raszoktam, hogy elkoszonok a "nagy" konkurenciaktol, jelezve, hogy szabad a palya nyugodtan nyirhatjak egymast Smiling))) Kicsit demoralizalo, hogy 5 oran keresztul nem birtak egy db gem-et sem felrakni mert figyeltem, aztan meg joizuen elkoszonok... (persze, hogy joizuen, 15800g-t farmoltam le az este folyaman gem-ekbol)


#22 | Greed válasza #21
Virágoktól függően azért a rare gem transmute-ot is nézd meg, mert azért a piros/lila/narancs gemekre azért van rendesen kereslet. A maradék uncommon mellé mehet DE-re, ha ráérsz, de előre szólok, az macerás munka (a dustot meg eladni elég nehézkes, de enchant vellumokra is fel lehet dolgozni szépen, azok szépen stackelnek, jó velük kereskedni). Persze makróval máris egyszerűbb, és mellé van azért más megoldás is...
wow_c_434578
#20 | Greed válasza #19
Everyday i'm shufflin'. Smiling

A módszer wotlkban kezdődött, akkoriban saronite shuffle néven futott, gyakorlatilag majdnem minden alapanyag fel lett használva, ami az ore-ből jött prospect útján (bár ott például akár megérte eladni a legyártott ékszereket, mert elég sokat értek a vendornál, hasonló volt a helyzet a megvágott uncommon gemekkel is cata elején). Nézz utána az ore áraknak, mert lehet hogy prospecttel olcsóbban jön ki az alapanyag. Van rá addon is, ami kiszámolja az ore árból és a dropesélyekből, megéri-e a shuffle, vagy a transmute (azt hiszem orecrusher néven futott, hátha még működik).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu