KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2341 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2409 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2411 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2411 napja

Norton Spekuláló: A 4.3-s eljövetel
Norton - 4539 napja
25
Közeleg a legújabb patch érkezése. Ideje átnézni, hogy melyek a számunkra lényeges változások. Minden patch velejárója a BOE cuccok piacának és a craftolt epicek árának szokásos rövid idejű fellendülése, a megugró igény az item enhancementek iránt és az alkémisták által gyártott italok sem maradnak ki a jóból. Ez nem újdonság, megszoktuk már. Azért vegyük sorra mit érdemes betárazni és mit ajánlott figyelni.

A patch legnagyobb újítása természetesen az új raid és az új 5 fős insták. Az ott eső BOE lootok az első napokban több tízezer aranyért fognak megjelenni AH-ban (és gazdára találni).  Számíthatunk arra, hogy a szokásosnál némileg többször megjelenik ugyanazon item az AH listájában, hiszen a bevezetésre kerülő Raid Finder közreműködésével létrejött instákban is potyoghatnak a lent látható BOE epicek.

A patch BOE itemjei

Az új itemek új gemekre és enchantokra szomjaznak, úgyhogy ne aprózzuk el és már most kezdjük el szépen legyártani legalább egy-egy stacket minden főbb gemből és enchantból. A fenti linket tanulmányozva látjuk, hogy öveket is kapunk, vagyis biztosra vehető, hogy megnő az igény az Ebonsteel Belt Buckle iránt is.

Blacksmithing, Leatherworking, Tailoring és Jewelcrafting szakmában érdekeltek örülhetnek: fejlődnek a már megtanult PVP szettek statjai (Vicious szettek) és megjelenik a Living Ember 4.3-as megfelelője az Essence of Destruction is.
A craftolt itemekhez a szokásos anyagok kellenek: Truegold, Pristine Hide és Dreamcloth.
Leatherworkereknek érdemes bespájzolni a raklapnyi bőr mellé Volatile Airt, Volatile Fire-t és egy kevés Life-t is.  Blacksmith szakmához a Volatile Fire és Life gyűjtése ajánlott,  tailorok most megússzák a dolgot; nekik csak Dreamcloth fog kelleni.

Ebben a patchben jelennek meg a régóta várt epic gemek. Recepteket kétféle módon szerezhetünk majd és mindkét verzióhoz a daily JC questekből nyerhető Illustrious Jewelcrafter's Token fog kelleni:  5 darabért egy konkrét gem receptjét vehetjük meg ugyanúgy, mint eddig; vagy 4 darab tokenért vehetünk egy Tome of Burning Jewels nevű könyvet, ami egy véletlenszerű epic gem receptet fog nekünk megtanítani. Micsoda ötlet!... Senki se fogja használni.
Négy tokenért megpörgetjük a szerencsekereket és kiderül hogy egy bóvli gem receptjét kapjuk, vagy rááldozunk még egy tokent és tuti azt kapjuk amit szeretnénk. A világ legrövidebb dilemmája. Élelmes JC-k legalább 100 tokent gyűjtöttek a hosszú várakozás alatt, számukra nem fog sok fejfájást okozni a "drágább" receptek beváltása.
Ha még nem tettük meg, a fenti link első kommentjét tanulmányozva megtudhatjuk, hogy milyen új receptekre számíthatunk.
Az epic gemek mellett ne feledjük a kék gemek piacát sem.
A 4.2-s patch megjelenésekor egymást torkát taposták a JC-k és bankos karakterek az aukciós NPC előtt és az egészben az volt a legszebb, hogy az is kapott egy szeletet a tortából, aki nem figyelte annyira, hogy mikor pakolnak alá. MADNESS! - a szállóigévé vált kiáltás pontosan illő a gem piac felbolydulására egy patch megérkezésekor.

Nem esett még szó az enchanterekről. Ők lesznek a következő patch legelfoglaltabb crafterei (a JCk mellett).  Az ékszerészethez hasonlóan itt is rengeteg opció van a pénzkeresésre. Nincs is értelme kiemelni egy vagy több enchant scrollt, hiszen az új raidben szerezhető új lootok minden sloton igényelni fogják az enchantolást. High end enchantok és azok egy szinttel gyengébb változatai biztos befutók lesznek.
A gyártó szakmákra egyaránt érvényes jelszó: Ami eddig ment az most még jobban fog! Tehát nyers gemekből(és daily tokenből), enchant scrollokből valamint LW armor kitekből raktározzunk be, mert mind el fog menni.
Ebből következik, hogy ha nem rendelkezünk a fenti szakmák egyikével sem, vagy inkább a farmolás felé húz a szívünk, tartogassuk az instázások során hozzánk került enchant alapanyagokat, a nyúzásból nyert bőröket és a kibányászott érceket. A craftereknek hamar szükségük lesz alapanyag utánpótlásra, és ha egy mód van rá nem mennek az AH-tól 10 yardnál messzebbre. Megéri tehát tartogatni a nyersanyagokat patch napjáig. Nem fognak veszteni az árukból és a tapasztalat szerint kicsit drágábban is megveszik őket ilyenkor az emberek.

Az újonnan bekerülő  Maelstrom Shatter komolyan meg fogja bolygatni az enchant alapanyagok piacát. Beraktározott Heavenly Shardjainkat érdemes még patch előtt eladni, mert amint megjelenik a patch rohamosan csökkenni fog az értük elkérhető összeg (egyesek szerint akár jelenlegi értékük felére is). A Maelstrom  kristályok árának változása nem fog ilyen széles skálán mozogni. Valószínűsíthető, hogy az első napokban meg fog ugrani a bent lévő kristályok ára, de ha az újdonság varázsa elmúlik ismét be fog állni egy szintre. Elképzelhető, hogy kicsivel drágább lesz, mint megszoktuk, de szerverenként annyi féle árral lehet találkozni, hogy nem lehet igazán jó tippet adni; ha szerencsés szerveren vagyunk és olcsón hozzájuthatunk Maelstrom kristályokhoz, megéri bevásárolni belőlük és később széttörhetjük őket. Visszatérve a kékekre: várható, hogy a Heavenly Shardok ára az első pár napban/hétben nagyon le fog menni. Olyannyira, hogy időről időre ajánlatos visszanézni és megvenni az egymással harcoló, nagy nyereséget remélő kezdők olcsón berakott darabjait. Amint elmúlik a patch okozta káosz, ismét hiánycikk lesz és újra fel fog menni az áruk.

De ha már úgyis AH közelben vagyunk vegyük fel a keresőlistánkra a Chaos Orbokat, ugyanis a patch élesedése pillanatában BOE tárgyakká válnak. Azaz lehet velük kereskedni, AH-ba rakni, craftolós karinak átküldeni. Ráadásul változik heroic insták főbossaiból eső orbokra vonatkozó roll szabály; most már boldog-boldogtalan szerezhet Chaos Orbot. A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetben mindig vannak akik nincsenek tisztában az adott item értékével, számukra viszont fölösleges és berakják néhány aranyért nem is tudva, hogy mennyi pénztől esnek el. Amint lehet csapjunk le az olcsó darabokra.

Inscriptionerek, Inscriptionorok, Inscriptionisták, Inscriptioneerek... Szóval a glyphezők kapnak egy új glyphet az eddigi négyszázhuszonhatezer mellé, ez pedig a Glyph of Shadow lesz. A priestek Shadowformján fog kozmetikai átalakítást eszközölni; nem lesz annyira átlátszó a karakter. Megtanulása Minor Inscription Researchcsel lesz majd lehetséges, és Lion's Ink fog a gyártásához kelleni.

Végül pedig a félig-meddig ismert változásra hívnám fel a figyelmet: a holiday petek BOE petekké válnak ettől a patchtől. Bár már vége a halloween eventnek, (ráadásul event vége előtt néhány nappal derült ki a változás) de ha maradt nálunk pár Sinister Squashling ne dobjuk ki őket. Vegyük fel snatch listre és figyelgessük hogyan változik az ára. Valószínűleg nem most fogunk velük nagyot szakítani, de jövőre fel fog menni az ára. Emellett ajánlatos újra átnézni a soron következő eventeket és azokból megszerezhető peteket és elraktározni későbbre a nagyobb profit reményében.


A poszt elkészítésében 8,16 csésze jó minőségű kávéőrleményből készült ivó-alkalmatosság és egyéb legális tudatfokozó szerek voltak segítségemre, ennek ellenére nem teljes. Bátran tegyétek hozzá saját ötleteiteket a kommentekben...

Mára eleve nem is volt tervezve.
Ma sincs 4.3.. Sad
#23 | evetke válasza #13
wow_c_427761
Küldöm a fekete szekeret, túl sokat tudsz:)
Hirtelen nem tudom, hogy az epic gemek transmute-ja egy CD-n van-e a truegolddal. Ha igen, akkor választani kell - vagyis ha az epic gemek elég jó hasznot hoznak, akkor előbb-utóbb el fog fogyni a raktáron levő truegold.
wow_c_427730
#19 | Norton válasza #16
Látom te naprakész vagy a külföldi gold blogok életével, íróival és azok tetteivel kapcsolatban. Biztosíthatlak, hogy nem tőled akarok ötletet lopni a pénzcsináláshoz.
Mit szólsz azokhoz a szavakhoz hogy közösségépítés, community, olvasótábor? Okos gyerek vagy te, érteni fogod mire gondoltam.
Én úgy emlékszem, hogy ezeket mi is megírtuk korábban... de elég szita most az emlékezetem.
#17 | Fea válasza #16
Nyissz, a classt kihagytad Smiling Chuck Norris után szabadon legyen hunter Smiling
"saját ötleteiteket a kommentekben..." :DD
ezen mulattam a legjobban.
Üzleti tervet és a résztvevő karakterek nevét ne mellékeljem?Smiling
(vadi uj lvl 1 es humán lesz:)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu