KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2332 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2400 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2402 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2402 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2402 napja

Wolverine L2P: a battlegroundok
Wolverine - 4660 napja
29
A múlt héten az alacsony szintű instance-okról volt szó - ideje egy másik, fejlődés közben elérhető játékmódról is írnunk: mégpedig a szervezett PvP alacsony szintű megjelenéséről, a battlegroundokról.

A battlegroundok nagyobb, 10-15-40 fős csoportos harcok (összesen 8 db), amelyekben egy csapat az Alliance-ból és egy másik csapat a Hordából érkezik. Elvileg egyforma létszámú csapatok jelenléte esetén indul el a harc, de ez - a rendszer tökéletlensége miatt - ritkán teljesül. A BG-kre a Honor panelen keresztül jelentkezhetünk, amely alapesetben a H billentyű megnyomásával nyitható meg. A különböző BG-k általában különböző mechanizmusokat használnak a győztes eldöntésére; lássuk a listájukat:
  • Warsong Gulch: az egyik legrégebbi BG, amely lvl10-től érhető el. 10 fős csapatok harcolnak, a játékmód Capture the Flag (CTF): miközben a saját zászlónkat a bázisunkon tartjuk, meg kell szerezni az ellenfélét és el kell vinni a saját bázisunkra. A győzelemhez 3 zászló megszerzése szükséges; ha ez a meccs kezdete után 25 percig nem sikerül, akkor az nyer, aki több zászlót szerzett meg, vagy döntetlennél aki utoljára szerzett zászlót. A zászlóvivő ellen 10 perc után 50%-kal, 15 perc után 100%-kal nagyobb sebzést ér el az ellenfél; ráadásul a zászlóvivő alap futási sebessége is csökken. A zászlót akkor ejti el valaki, ha a következő események egyike bekövetkezik:
    - az illető karakter meghal;
    - a zászlóvivő mountra száll;
    - a zászlóvivő karakter valamilyen stealthet használ (Stealth, Vanish, Prowl, Shadowmeld);
    - a zászlóvivő karakter olyan buffot kap, ami határozott ideig megakadályozza, hogy sebezzék (Ice Block, Divine Shield, Blessing of Protection);
    - a zászlóvivő karakter szándékosan elejti a zászlót (az ezt jelző buffra jobb klikkeléssel).
    Ha a zászlóvivő elejtette a zászlót, 3 másodpercig nem veheti fel újra; viszont a csapattársai igen és továbbvihetik. Ha az ellenfél kattint rá, akkor a zászló visszakerül az eredeti helyére; és ugyanez történik, ha 5 másodpercig senki sem veszi fel.
  • Arathi Basin: ez a BG is lvl10-től érhető el, és ez is egyike annak a 3 battlegroundnak, amelyek még az alapjáték idején jelentek meg. 15 fős csapatok harcolnak egymással, a cél 1600 pont összegyűjtése az erőforrásokból. A térképen 5 olyan pont van, amelyek elfoglalása és megtartása erőforrásokat biztosít: a Farm, a Stables, a Gold Mine, a Lumber Mill és a Blacksmith. Minél több bázist birtokol egy fél, annál gyorsabban jut erőforrásokhoz - a gyorsulás nem lineáris. A bázisokon egy-egy zászló található: ezek semlegesként kezdenek, és rájuk kattintva ("betekerés") kerülnek a csapat birtokába egy bizonyos idő után. Elfoglalni ugyanígy lehet egy zászlót: az ellenfél zászlajára kattintva előbb semlegessé válik a bázis, majd a mi frakciónkhoz kerül. Ha eközben az ellenfél egy tagja visszatekeri a zászlót, akkor automatikusan visszakerül hozzájuk az adott bázis. Ez a BG az egyik leggyorsabb.
  • Eye of the Storm: a Burning Crusade alatt érkezett ez a 15 fős battleground, amely jelenleg lvl35-től nyílik meg a játékosok számára. A játékmenet a fenti két BG keveréke: a csapatok 4 torony felett szerezhetik meg az irányítást, és a térkép közepén levő zászlót is meg kell szerezniük és az egyik általuk birtokolt toronyba eljuttatniuk. A cél 1600 pont megszerzése, ezeket folyamatosan kapjuk két forrásból: egyrészt az elfoglalt tornyok mennyiségétől függően (minél több tornyunk van, annál gyorsabban jönnek a pontok), másrészt a sikeres zászlószerzések is pontot generálnak (szintén annál többet, minél több tornyunk van). Az a csapat, amely huzamosabb ideig megtart legalább 3 tornyot, szinte garantáltan nyerni fog - a zászlótól függetlenül. A torony elfoglalásához legalább egy embernek a zászló mellett kell állnia, amíg teljesen a csapat birtokába nem kerül (minél többen vannak ott, annál gyorsabban történik ez meg) - az előrehaladás megáll az elfoglalásban, ha harc tör ki a zászlónál.
  • Alterac Valley: az utolsó olyan battleground, amely még az alapjátékban került a játékba; a 40 fős csata lvl45-től játszható. Mindkét oldal 600 erőforrásponttal kezd és az az oldal veszít, amelynél ez előbb csökken nullára. A csökkentésnek több módja is van: a legegyszerűbb, ha végzünk az ellenfél tábornokával (Drek'Tharral vagy Vanndar Stormpike-kal). Azonban ők a csatát egy olyan buffal kezdik, amely ezt megnehezíti - ennek csökkentése (és az ellenfél erőforrásainak csökkentése) érdekében le kell rombolnunk az ellenfél 4 tornyát. Minden torony pusztulása egyben eltünteti a tábornok 4 testőrének egyikét. Szintén csökkenti az ellenfél erőforrásait a kapitányok (Galvangar vagy Balinda Stonehearth) megölése. Az utolsó metódus az ellenfél erőforrásainak csökkentésére a játékosok megölése. Ez a battleground jelenti általában a legtöbb Honort egy meccsre vetítve, és ez hasonlít a legjobban a PvE harcra.
  • Strand of the Ancients: ez a 15 fős battleground a Wrath of the Lich Kingben érkezett a játékba, és lvl65 után érhető el. A csata egy ostrom: az északról, hajókról induló támadóknak 10 perc alatt kell ostromjárművekkel áttörniük a falakat, elfoglalni a falak mögött levő zászlókat és megszerezni a középen levő relicet; míg a délről induló védőknek meg kell védeniük a parton levő falakat, elpusztítani az ostromjárműveket, és lelassítaniuk a támadókat, hogy ne jussanak el a relic felé. A támadók akkor nyerik a kört, ha megszerzik a relicet. Ezután térfélcsere következik: a támadókból védők lesznek és fordítva. Maximum annyi ideig tart a 2. csata, amennyire az első kör nyertesének volt szükséges a győzelemhez, hogy megszerezze a relicet. Az a csapat lesz a végső nyertes, amely gyorsabban nyerte meg a saját támadó körét. Ha egyik gárda sem szerzi meg a relicet a saját támadásakor, akkor a BG döntetlennel ér véget.
  • Isle of Conquest: ez egy újabb 40 fős battleground, amely a Wrath of the Lich Kingben érkezett és lvl75-től válik játszhatóvá. A csata ismét az előző két BG keverése: egy olyan ostrom, amelynek célja az ellenfél erőforráspontjainak lenullázása. A térképen 5+2 fontos pont van: a Refinery és a Quarry növelik az erőforrásainkat, folyamatos Honort biztosítanak és erősítik az ostromgépeinket; a Docks birtoklásával Glaive Throwereket (az ellenséges játékosok ellen hatékony gép) és Catapultokat (az ellenséges falak mögé juthatunk be vele) építhetünk; a Workshop elfoglalása után Demolishereket (harcképes legénységet hordozó, falak ellen hatékony ostromgép) és 3 perccel később egy Siege Engine-t (a sofőr mellett 3 lövészt szállító ostromgép, amely a játékosok és a falak ellen is hatékony) nyerünk. Az 5. pont a középen levő Hangar, amelynek elfoglalásával a csapat egy léghajóhoz jut, amellyel ejtőernyősként rögtön az ellenséges erőd szívébe lehet jutni. A maradék két fontos pontot a fent említett erődök jelentik - mindkettőnek 3 betörendő kapuja van, amelyek egyikén átjutva belülről is támadhatóak a falak egy-egy Seaforium Bomb segítségével, és lerombolásuk után megtámadhatóvá válik az erőd (a léghajó és a katapultok ügyes használatával rögtön lehetséges a bombák telepítése belülről); 2-2 lövegtorony jelenti az aktív védelmet (ezek elpusztíthatóak); és egy zászlója, amelyet megszerezve az ellenfél tábornoka támadható lesz: az ő halála mindenképpen a csata végét jelenti.
  • Battle for Gilneas: ez egy olyan 10 fős battleground, amely a Cataclysmmel érkezett a játékba és csak lvl85-ön érhető el. A BG Arathi Basinhez hasonlít, de 2000 pontot kell gyűjtenünk, csak 3 elfoglalandó pont van (Mines, Waterworks, Lighthouse) - viszont a területen nehezebben lehet mozogni, ezért a középső rész, az Overlook megszerzése is fontos, innen ugyanis mindhárom erőforrásgyűjtő pont könnyen megközelíthető.
  • Twin Peaks: ez a másik olyan (szintén 10 fős) battleground, amely a Cataclysmben jelent meg. Ez Warsong Gulchhoz hasonlító, Capture the Flag jellegű harc; viszont ezen a területen mindkét frakciónak 2-2 temetője van, amelyek közül abban éledünk újjá, amelyik épp messzebb van a halálunk helyétől. A feladat itt is 3 zászló megszerzése, miközben a sajátunk a helyén van - de Battle for Gilneashoz hasonlóan a terep nehezebb, és itt is szűkebbek a mozgási lehetőségek, mint az alapul szolgáló térképen.
Minden battlegroundon Honor pontokat és xp-t is kapunk. Az xp csak a BG céljának számító feladatért jár: vagyis egy zászló elhozatala vagy visszaszerzése, egy erőforrásgyűjtő bázis elfoglalása, egy objektum lerombolása mind xp-t biztosít - viszont a játékosok megölése egyik esetben sem. Ezzel együtt a BG-zés jó alternatív fejlődési mód lehet karakterünknek, ha nem jön be annyira a questelés.
Nem. A randomba mindegyik beletartozik. Ha van, amit kihagynál, akkor maximum kettőbe jelentkezhetsz.
A kérdésem a következő:be tudom-e állitani úgy a random battlegroundokat,hogy csak oda hivjon ahova én szeretnék menni?
Köszönöm.
wow_c_413052
minden érdekel:)
Kimaradtak a következők:
- 85-ön a napi első nyertes BG ad 25 Conquest pontot is.
- Vannak BG hetvégék, ahol extra honor/XP jár az aktuális BG-n.
- Twink mód és annak ki-be kapcsolása.

Hirtelen ezek ugrottak be Smiling
wow_c_412608
Pusztán 70 lejátszott TP tapasztalata.
A rated BG nem témája az írásnak; erre van valahol utalás, hogy Twin Peaksben már nincs 2-2 temető? (Lumber Millt elírtam; köszi)
Van pár apróbb hiba, de nem vészes.
Lumber Camp helyett Lumber Mill, és 4.2 óta EoS-t Rateden már tekerni kell foglalás helyett(randomon nem játszottam azóta).
Twin Peaksnek már csak 1-1 temetője van.

Amúgy tényleg jó lenne egy különszedett L2P is, mint a classoknak volt.
Köszönöm, átírtam; remélem, most már jó a leírás a cikkben. 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu