KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2339 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2407 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2409 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2409 napja

mgitta Azerothi Históriák - A Hadfőnök parancsa
mgitta - 4828 napja
7
Lássuk, hogy hogyan is szerezte meg a Horda a Sárkánytűz Amuletet, amely Onyxia fekhelyét nyitja. Közben meghallgatjuk Eitrigg és Thrall beszédét is.

Hogy egyszerűbb legyen a történetmesélés, hősünknek most nevet is adok, legyen ő Bronixan, az ifjú ork harcos (nekem nincs Bronixan nevű karakterem, és a valósággal való minden egyezés a véletlen műve Smiling). Szóval Bronixan Sivárföldén (Badlands) kalandozott még a régi időkben, amikor Kargathban Vérfogú Lunk Hadúr (Warlord Lunk Goretooth) bízta meg egy igen nehéz feladattal őt és társait: Feketeszikla Oromban (Balckrock Spire) meg kellene ölni a kerekded Omokk Nagyurat, a kegyetlen és könyörtelen trollt, Voone Marcmestert, és az alsóváros rabszolga-hajcsárát, Wrymthalak Főurat. A bátor csapatot azzal is megbízta, hogy minden fontos dokumentumot, amit harc közben találnak, hozzanak vissza neki. A következő szavakkal bocsátotta őket útjukra:
„Járjatok sikerrel, és tisztelve lesztek. Ha elbuktok, elfeledettek lesztek.”

A csapat sikeresen le is győzte a vezéreket, és közben egy érdekes levélre bukkantak, amely így szólt:

„Wyrmthalak,
Azt a közvetlen utasítást kaptam mesteredtől, Nefariantól, hogy ha további betolakodókat látok meg a citadella belsejében, büntesselek meg.
Ne feledd, hogy ki adja a parancsokat, hüllő.
Feketekéz fia: a Penge és a Harc Mestere. az egyetlen igaz Hadfőnök.
Rend”


Vérfogú Hadúr eléggé meglepődött a levélen, hiszen úgy tudta, hogy Rendet már évtizedekkel ezelőtt megölték. Ezért megbízta Bronixant, hogy keresse fel Orgrimmarban a bölcs Eitrigget, akinél senki sem ismeri jobban a Feketeszikla klánt, majd tanácskozza meg a Hadfőnökkel, hogy mit tegyenek a probléma megoldása érdekében.

Orgrimmarban Eitrigg szívesen fogadta az ifjú orkot:

- Üdv, Eitrigg. Híreket hozok Feketeszikla Oromból.
- Rend, Feketekéz fia: fontos törzsfőnöke a Feketeszikla klánnak. Nála megátalkodottabb bolond nem létezik. A Második Háború végén Rend és fivére, Maim sikeresen megszöktek, és leltek menedékre Feketeszikla Orom hegyvidéki erődjében. Itt kiáltotta ki magát Rend a meggyengült Feketeszikla klán Hadfőnökévé.
- De csak egy Hadfőnök van, Eitrigg!
- Igen, fiatal barátom, nem szükséges ilyen dolgokról meggyőzni engem, a Hadfőnöknek és nekem már hosszú múltunk van. Az elkötelezettséged ugyanakkor megjegyezendő. Ahogy mondtam, Rend új otthont alapított népének, és én azok között voltam, akik belefásultan követték őt. Egyik konfliktus szülte a másikat… megszámlálhatatlanul sokat. Ezekben a Feketeszikla oromi csatákban a Feketeszikla klán és a Sötétvas törpök között ölték meg mindkét fiamat. Ekkor jöttem rá, hogy az én időm a Feketeszikla klánban lejárt.



- Ezt hogy érted?
- Otthagytam őket. Nem maradhattam tovább a Feketesziklák között. Nem, a gyermekeim halála nem lehetett hiábavaló. Nem szolgálhattam egy olyan alkalmatlan, hataloméhes mániákus alatt, mint Rend. Lordaeron erdőiben leltem menedéket, remeteként éltem Szívszurdokhoz (Hearthglen) közel.
- Szívszurdok? De…
- Fiatal barátom, a világ nem mindig volt ilyen rendezetlen, mint most – nevetett fel Eitrigg. – Ez még azelőtt az idő előtt volt, hogy a Falka (Scourge) beszennyezte volna a földet. Azelőtt, hogy Lordaeronnak azokat a részeit Járványföldeknek (Plaguelands) nevezték volna. Ott mentett meg engem Thrall a haláltól és ott csatlakoztam az új Hordához… de elkalandoztam. Ez más idők története. Igen, más idők… talán egyszer…
- Szavadon foglak, Eitrigg.
- Biztos vagyok bene. Talán egy nap üzenetet küldök veled egy régi barátomnak. Úgy hallottam, hogy még mindig az erdőket járja. – Eitrigg egy pillanatra lehajtotta a fejét, mintha imádkozna. – Szóval Rend, igen… Rend és a fivére, Maim irányították az Ormot, és állandó harcban voltak a Sötétvas törpökkel. Sikerült már kiűzniük a törpöket a város felsőbb részeiből, de csak miután megjelentek a sárkányok és Maim meghalt.
- Á, szóval így szorították vissza a Sötétvas törpöket az Orom alsóbb részeire.
- Pontosan. Nefarian, Halálszárny gyermeke vezeti most az Ormot. Rend a sárkány írányítása alatt áll. Ha valahogy keresztül tudnál jutni a Felemelkedés Csarnokán (Halls of Ascension) – sóhajtotta Eitrigg. – Sajnos, csak azok szerzik meg a felemelkedés privilégiumát, akiket a fekete sárkányok arra érdemesnek tartanak.
- Talán mégis létezik egy út.
- Talán. Most menj, fiatal barátom. Tanácskozz a Hadfőnökkel. Biztos szeretné megtudni, hogy mit fedeztél fel.
- Ahogy kívánod, Eitrigg.


Thrallt szintén megdöbbentették a hírek. Ezért megbízta az ifjú Bronixant, hogy hű társaival együtt meg kell találnia a Felemelkedés Csarnokában Feketekéz Rend „Hadfőnököt” és el kell pusztítania. Rend levágott fejével együtt pedig térjen vissza hozzá Orgrimmarba. Ha ezt megteszi, akkor Bronixan a Horda ünnepelt hősévé fog válni. A HORDÁÉRT!

Bronixan csapatával sikeresen eljutott Feketekéz Rendhez és egy nehéz csatában, de legyőzték őt. Rend levágott fejével a kezében tért vissza Bronixan Thrallhoz, aki újabb hírekkel fogadta az orkot:

- Jó, hogy újra látlak téged, Bronixan. A szél híreket hozott a Keleti Királyságból (Eastern Kingdom). Ülj le, és hallgasd.
- Kérlek, oszd meg velem a bölcsességedet, Hadfőnök.
- Az Összetört Kéz (Shattered Hand) kémeket tudott küldeni Feketeszikla felső citadellájába. Habár az információgyűjtés meglehetősen lassú, azért van már néhány felfedezésük, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül.
- Milyen felfedezések?
- Úgy tűnik, hogy a Fekete Sárkánynemzetség befolyása a Lángoló Sztyeppék (Burning Steppes) határain is túlterjed, és egészen Viharváradig (Stormwind) elér! A csaló azóta lelepleződött és elűzték.
- Csaló?
- Igen. A Fekete Sárkánynemzetség szülőanyja illuziókat és varázslatokat használt, hogy a királyi udvar egyik tagjának álcázza magát. Még ennél is rosszabb, hogy kontrollja alatt tartotta Viharvárad jelenlegi Főurát, Bolvar Fordragont. Így nem csoda, hogy ilyen bolond katonai döntések születtek. A Szövetség erőinek legutóbbi lépései miatt elég sokan csóváltuk a fejünket. Most már értjük, hogy a Fekete Sárkánynemzetség próbálta feloszlatni a birodalmat – belülről tönkretéve azt.



- Minden tiszteletem a tiéd, Hadúr – de miért nem hagytad, hogy tönkretegye őket? Ez nem erősítette volna meg a mi pozíciónkat?
Thrall csak nevetett: - Sokat kell még tanulnod, ifjú ork. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy emlékezz a múlt háborúira és vérontásaira. Túl fiatal ahhoz, hogy emlékezz a népünk által hordozott átok terhére. A Szövetséggel való helyzetünk vékony jégen táncol. A csetepaték és kisebb harcok még beleférnek, de béke van – ezt népünk évezredek óta nem ismeri. Feladnád ezt káoszba taszítanál minket újra, de egy új ellenséggel szemben? Egy olyannal, aki nem nyugodna addig, amíg el nem pusztítana minket?
- Én… én ezt így nem gondoltam végig, Hadúr.
- Nem, Bronixan, persze, hogy nem. Nem hibáztatlak érte, mivel az elméd olyan, mint amilyen az enyém volt fiatalon: heves, lázadó és gyakran egyetlen koherens gondolata sincs! Olyan vonások, amelyek többé nem jellemezhetnek! Elég a sajnálkozásból, ork, egy feladatom van számodra; olyan, amelyet lehet, hogy nem élsz túl.
- Csak azért élek, hogy téged szolgáljalak, Hadúr! Az életem üres és értelmetlen az útmutatásod nélkül.
Thrall nevetett.
- Megjegyeztem… És most figyelj, Bronixan. A Fekete Sárkánynemzetség szülőanyját, Onyxiát eltávolították viharváradi erős pozíciójából. Elmenekült és a Porlepte Mocsárban (Dustwallow Marsh) található fekhelyéhez ment. Nem hagyhatjuk, hogy a fővárosunkhoz ilyen közel éljen. Támadnunk kell, mielőtt még megtámadnak minket! Azt akarom, hogy elpusztuljon!
- Természetesen Hadúr!


Thrall azért adott némi segítséget ifjú hősünknek: a Horda egyik bajnoka ugyanis már talált egy utat a fekhelyhez, ahol a sárkány lehet. Ez a bajnok, Rexxar Desolace-ben várt ifjú hősünkre. Elmesélte, hogy csak egyetlen út vezet Onyxia fekhelyéhez, és csak a legerősebb Fekete Sárkányokat engedik oda be, akik számos próbán bizonyították erejüket, és akiknek kulcsát a bejárathoz Drakkisath Generális bűbája védi. Rexxar javasolta Bronixannak, hogy egy illúzióval álcázza magát fekete sárkánynak. Az álca sikere érdekében elküldte az orkot a Nyugati Járványföldeken élő Myrandához, a Boszorkához, aki az álcázás és az illúzió mestere volt Lordaeronban.

Myranda vállalta, hogy segít Bronixannak, mivel amúgyis tartozik egy-két szívességgel Thrallnak. Csak annyit kért az ifjú hőstől, hogy fekete sárkányfajzatok szemét szerezze meg, mivel ebből egy medált tud készíteni, amellyel a fekhely bejáratainak őrzőit meg lehet téveszteni. A medél elkészítése után Myranda felkészítette Bronixant arra, hogy az ősi sárkány, Nefarian kapuőre, Izzóviszály (Emberstrife) barlangjába utazzon, mivel az idős sárkány feladata, hogy letesztelje azokat a fekete sárkányfajzatokat, akik Onyxia elit testőrségének tagjai kívánnak lenni.

Bronixan torkában dobogó szívvel lépett be a barlanba. Úgy tűnt, hogy az álca tökéletesen sikerült, mivel Izzóviszály – bár meglepte hősünk kicsiny mérete és meglehetősen szkeptikus volt sikerét illetően – elindította a próbákra. Ezek a próbák arról szóltak, hogy a másik négy Sárkánynemzetség egy-egy jelentősebb tagját kellett legyőznie a jelentkezőnek és a koponyáját elhoznia Izzóviszálynak.

- Ahogy Apánk az Aspektusokat szétzúzta, úgy nekünk is arra kell törekednünk, hogy káoszt és rombolást hozzunk az ő gyermekeikre. Bizonyítsd a harci bátorságodat az örökéber álmodók ellen: a Zöld Sárkánynemzetség gyermekei ellen. Utazz Gyászmocsárba (Swamp of Sorrows) és öld meg Somnust, a Zöld Sárkánynemzetsség bajnokát. Ereszd szabadon a gyűlöletedet; uralkodj a féreg felett… A koponyájával együtt térj vissza hozzám… Ne gyere addig vissza, amíg ellenségeink vérében nem fürödtél és szenvedésükből nem ittál. 

- Az idő őrzői, Nozdormu gyermekei – az Évszázadok Urai… Hárman őrzik az Idő Üregeit (Caverns of Time), de csak egy érdekli közülük a Fekete Sárkánynemzetséget: az Időkapcsoló, Chronalis, Nozdormu legkedvesebb gyermeke. Támadd meg a bajnokot, amely olyan robbanás lesz, hogy a mindig sztoikus homok is sírni fog. Térj vissza hozzám a koponyájával.

- Halálszárny gyermekei vagyunk, fióka. A dominanciánkat az alsóbbrendű Aspektusok felett erősítenünk kell. Ha igazán méltó vagy a felemelkedésre, az alsóbbrendű sárkánynemzetek elhervadnak a jelenlétedben. Találd meg a bajnokukat és Apánk nevében győzd le! Utazz Téliforrásba (Winterspring), és vadászd le a hatalmas kék sárkányt, Scryer-t. Törd össze, ugyanúgy, ahogy az utadba kerülő többi kék sárkányt is. Szakítsd ki a koponyáját és térj vissza hozzám.




- Grim Batol hegyein túl volt az, ahol Apánk feldühödött az Aspektusok kombinált hatalma ellen. Az áruló, Alexstrasza gyáva tette elég időt hagyott a többi Aspektusnak, hogy Apánk haragja elől elmeneküljenek. Milyen szégyenletes cselekedet… A Vörös Sárkánynemzetség őrzi jelenleg Grim Batolt, hadnagyukat, Axtrozt kell elpusztítanod. Axtroz koponyájával együtt térj vissza hozzám. Apánkért, fióka!


Miután fájó szívvel bár, de a nagyobb eredményre gondolva Bronixan megölte a négy nagy sárkányt, visszatért koponyájukkal együtt Izzóviszályhoz. Az öreg sárkány a négy koponyából elkészítette azt a medált, amely Onyxia fekhelyét nyitja majd. Ehhez már csak egyetlen cselekedet kell: Drakkisath Generális egy szertartás keretében saját bűbájával kell, hogy ellássa a medált.

Bronixan azonban tudta, hogy álcája semmit nem ér Feketeszikla Oromban. Ezért visszatért Myrandához, hogy tőle kérjen tanácsot. Myranda nevetve magyarázta, hogy az a bizonyos „szertartás”, amely a kulcs végleges elkészítéséhez kell, nem más, minthogy Drakkisath vére érje a medált. Ehhez pedig nem kell semmilyen álca, elég, ha az ifjú ork ismételten behatol Feketeszikla Oromba és kiontja a generális életét, aki a Ragnaros Tűzúr elleni támadást vezeti. Miután Bronixan bátor társai segítségével végzett Drakkisath Generálissal, Myranda lepecsételte a medált annak vérével, így létrehozta a Sákánytűz Amuletet (Dragonfire Amulet), amely Onyxia fekhelyét nyitja. Bronixan pedig elindul újabb küldetése felé…

Hosszú lett....
Két lore-kvíz kérdés, ha valakit érdekel:
1. Ki az a barát, akit Eitrigg említ?
2. Ki az Összetört Kéz (Shattered Hand) klán vezetője?
Jutalmat sajna nem tudok adni, de az egyik válaszról biztos lesz szó valamikor.
Na, itt a vége a történetnek, szintén jó lett, én nem tapasztaltam elírást, gondolom már javítottad. 

A lore kvíz a végén kifejezetten jó ötlet, ezt bevezethetnéd, minden irományod végére. Smiling
# 3-5: Gratula a jó válaszokhoz Smiling
1. Ki másra gondolhatna, mint Highlord Tirion Fordring-ra. Smiling
2. A Shattered Hand vezetője pedig Kargath Bladefist (és a Fel Horde-nak is ő a vezére).

UI: Ha jól tudom a 3 rogue trainer közül pont Gordul az, aki nem tagja a Shattered Handnek.
1. Tirion Fordring
2. Outlandi Fel Horde-ba tartozó orkok vezetöje: Kargath Bladefist
Míg az Azerothi Hordába Tartozónak nem nagyon tudom te tippelek azért : Gordul (talán azért mert ö az egyetlen ork rogue trainer aki 60-as szintü)
1. kérdésre nincs ötletem.
2. A Shattered Hand klán vezetője az Kargath Bladefist (mármint BC-ben még ő volt)
#2 | mgitta válasza #1
Igyekeztem most kijavítani őket, de légyszi, ha látsz még, írd meg, mert nem mindig veszem észre (átsiklik rajta a szemem). Köszi Smiling
Ha valamikor lesz időd, ellenőrizd majd a szöveget, most - az elején - viszonylag sok az elgépelés Smiling

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu