KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2129 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2197 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2199 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2199 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2199 napja

mgitta Azerothi Históriák - A Nagy Átverés 1. rész
mgitta - 4629 napja
6
Ismét egy régi történet kerül terítékre ezúttal 2 részben, amelyet anno a Szövetség oldalán található legnehezebb küldetéssorozatnak neveztek. Főbb szerepekben: Solomon, Bolvar, Windsor és Lady Katrana Prestor...

Morgan Virrasztójánál (Morgan’s Vigil) Folyamikürt Helendis (Helendis Riverhorn) a Feketeszikla környékén élő fekete sárkányfajjal küzdött. Eközben felfedezte, hogy bár az itt élő Feketeszikla orkokat a vérszomj és a konfliktusok iránti vágyuk tüzeli fel, valójában a Fekete Sárkánynemzetség az, amely irányítása alatt tartja őket. Ezért követet küldött a Tóvidéken (Lakeshire) élő Solomon Rendőrbíróhoz (Magistrate Solomon), mert ő biztos tudni fogja, hogy mit kell tenni.

Solomon Rendőrbíró "természetesen" kétségbeesett a hír hallatán, hiszen hogyan is tudná Tóvidék túlélni nemcsak a Feketeszikla orkok, hanem még a fekete sárkánynemzetség támadását is? Ha Tóvidék elesik, akkor elesik Árnyvidék (Darkshire) is, utána pedig Aranyvidék (Goldshire) és maga Viharvárad (Stormwind) is. Ezt megakadályozandó, rögtön követet is menesztett Viharváradba Bolvar Fordragon Főúrhoz. A Főúr azonban azt válaszolta, hogy nem tud addig csapatokat küldeni, amíg ezek az állítások nincsenek bebizonyítva. (Solomon már amúgyis több levelével zaklatta). A követet ezért egy bizonyos Lady Katrana Prestorhoz küldte, akit igencsak járatosnak tartottak a sárkányok és sárkányfajok tekintetében, és aki meglepően nagy befolyással rendelkezett a viharváradi udvarban Varian Király távollétében. Ezért a követ az úrnőhöz fordult:- Elnézést a tolakodásért, Lady Prestor, de Bolvar Főúr azt javasolta, hogy Önhöz forduljak tanácsért.
- Éppen melletted álltam, te idióta. Pontosan tudom, hogy kihez kell fordulnod.
- Elnézést, Lady Prestor.
- Azt akarod, hogy a teljes védelmi rendszerünket meggyengítsük csak azért, hogy megnyugtassunk egy paranoiás rendőrbírót és egy csőcseléknyi tábort, akik valószínűleg egyszerűen napszúrástól szenvednek.
- Bocsánatáért esedezem, Lady Prestor. Nem ez volt a szándékom.
- Persze, hogy nem, kedves fiam. Ti „kalandozó” fajták általában a körülmények áldozatai vagytok; résztvevői annak a politikai drámának, amely a polgárságot és a királyságot akarja elszakítani egymástól. Így a tanácsom az, hogy kezdj bele valami újba, hogy pontos legyek: egy új karrierbe. Ennek a világnak már éppen elég hőse van.
- Köszönöm a türelmét, Lady Prestor.


Bolvar azonban úgy érezte, hogy mégiscsak valami megoldást kellene találni erre a problémára, ezért a követet kinevezte Viharvárad eljáró képviselőjévé, és ezt a határozatot megküldte Solomon Főbírónak is. Solomon a hír hallatán majdnem sírni kezdett, hiszen ez nem sok jót jelentett számára. Így a követet, most már Viharvárad eljáró képviselőjét visszaküldte a Lángoló Sztyeppékhez (Burning Steppes) Maxvell marsallhoz, hiszen ezt a hírt vele is közölni kell.

Maxvell Marsall azonban csak nevetett a követen. Hiszen már annyi képviselőt küldött ide Viharvárad, azonban mégsem léptek előre egy szemernyit sem. Bár már rengeteg fontos információt összegyűjtöttek a Feketeszikla veszélyre vonatkozólag, sajnos, amióta elveszítették parancsnokukat, Windsor marsallt, azóta az információk is elvesztek. Talán Rongyos John (Ragged John) az, aki tudhat valamit, hiszen ő ott volt Windsor mellett, amikor egy Feketeszikla ork portya megtámadta őket. Így a követ felkereste a szemmel láthatóan illuminált állapotban lévő Rongyos John-t.- Mit akarsz tőlem?
- Hivatalos dolgokat, John. Szükségem van némi információra Windsor marsallal kapcsolatban. Meséld el az utolsó alkalmat, amikor láttad.
- Windsor különösen harapós volt aznap – és hidd el nekem, hogy Windsor vonatkozásában ez már jó teljesítmény volt. Folyamatosan azt mondogatta, hogy „valami rosszat érez”. Hát, nem viccelt! Éppen a Feketeszikla-hegy közepén jártunk, amikor azok a mocskos állatok megtámadtak. Persze, hogy az orkokról beszélek. Figyelsz rám egyáltalán? Csak a röfögést és a fémek csengését lehetett hallani, ahogy lerohantak minket.
- Akkor mit csináltál?
- Ötven orkkal szemben? Nem vagyok bolond. Az apim mindig azt mondta, hogy „A hiteltelenség a legjobb tulajdonsága egy szájhősnek”, vagy valami ilyesmit, és tudtam, hogy ez mit jelent.
- Kezdesz bosszantani, törp. Nem érdekel semmi a szájhősködéseddel, az apiddal, vagy bármi fajta hiteltelenséggel kapcsolatban.
- Rendben van. Akárhogy is, úgymond meghúzódtam az árnyékban. Ez azér’ annyira nem tett jót Windsornak, tekintve, hogy már mennyire félbolond volt addigra. Elkezdte körbeforgatni a Vasellent (Ironfoe), és őrült ember módjára ordítozott az orkokra.
- Vasellent?
- Ja. Nem hallottál még Vasellenről? A legendás ork-ölő pörölyről? Ja, ja, hát ez vót az öreg Windsor pörölye. Azt mondta, hogy maga Franclorn Kovácsmester készítette az ő ük-ük-ükapijának. A Franclorn Kovácsmester. Ő volt a Sötétvas törpök kőből épül architek… építési cuccának felelőse. Azt is modnta, hogy a pörölynek van egy ikertestvére, amelyet Franclorn magának megtartott. Ezt hívják Vasdémonnak (Ironfel), vagy valami ilyesminek.
- Érdekes… folytasd, John.
- Hol is tartottam? Ó, igen, ott, hogy az orkok lerohanták Windsort, és Windsor mit csinált? Hát ő egy lépést sem tett. Egyenesen állt, ahogy egyszerre tizen is rárontottak. Én csak a Vasellen izzását láttam és rengeteg vért. Ez így ment órák, talán napok hosszat. Nem emlékszem. Akárhogy is, VÉGÜL befejeződött.
- Szóval így halt meg Windsor…- Meghalt? Bolond vagy? Már elnézést! Windsor semmilyen ötven orktól nem halt volna meg. Olyan biztosan, ahogy a thelsamari véres hurka a legfinomabb étel a világon, állt ott: ork darabok borították tetőtől talpig, átitatva körülbelül tizennyolc rétegnyi vérrel, de kétségtelenül élt… és nagyon, nagyon mérges volt.
- Akkor hogy halt meg?
- Miért mondod azt, hogy meghalt? Ki mondta, hogy meghalt? Én soha nem mondtam, hogy meghalt. Csak eltűnt. Nézd, nyilvánvalóan belekeveredtünk valami nagy orkok a Stötétvas törpök ellen csatába. Az orkok, amilyen mocskos, nyomorult tuskók, már korán kijöhetett, hogy felállítsanak néhány csapdát és más ördögi dolgot, amelyet úgyse értenél.
- Oké, akkor hol az ördögben van? Várj egy percet! Te részeg vagy?
- A törpök nem részegednek le. Csak egy kicsit becsiccsentettem. Egyébként Windsor? Azt hiszem, valahol a Feketeszikla Mélységben van. Neked, alulművelt embernek, ez a Sötétvas törpök városa.
- MIÉRT van a Feketeszikla Mélységben?
- Csak lassan a testtel! Épp most próbálom elmondani. Szóval ott állt, egyenesen, körbevéve azzal a sok vérrel és húscafattal, amikor kik bukkantak fel? A Sötétvas törpök! Hallod, amit mondok? Nos, a Sötétvas törpök egy kicsit csalafintábbak, mint azok a Feketeszikla orkok. Ők már felkészülve jöttek. A felkészült alatt azt értem, hogy 300-an voltak.
- 300-an? Szóval a Sötétvas törpök ölték meg és vetették a mélybe?
- Ha nem ismernélek jobban, azt gondolnám, hogy te is egyike vagy azoknak a „különleges” népeknek. Akiket troggoknak hívunk. Windsor nem hadakozott a Sötétvas törpökkel, hiszen az ük-ük-ükapijának a legjobb barátja egy Sötétvas törp volt. Valószínűleg ezért sem ölték meg őt a Sötétvas törpök, amikor meglátták.
-Ááá, … Vasellen.
-Na végre! Tedd pár ujjad a füledhez, és az agyad máris ötször olyan gyorsan fog forogni, csak félek, hogy ki is fog folyni. Szóval a Sötétvas törpök megkegyelmeztek az életének, és fogolyként vitték el magukkal. A vezetőjük, valami fontoskodó alak magához vette Vasellent. És ez vót az uccsó alkalom, hogy láttam az öreg Windsort.
- Köszönöm, Rongyos John. A történeted nagyon informatív és felemelő volt.


A kapott információ birtokában Maxvell marsall úgy döntött, hogy egy csapat hősnek be kell mennie Feketeszikla Mélységbe, hogy megkereshessék Windsort. A bátor csapat meg is találta Windsort, akit fogolyként tartottak fogva a Feketevas törpök. Windsor közölte a csapattal, hogy Bolvar egy hatalmas marha, hiszen az általa kért bizonyíték ott van a szeme előtt. Azonban a bizonyítékai és az adatai megsemmisültek, és az ő szavának nem fog hinni Bolvar, így nincs remény, az ő kiszabadításának sincs értelme. A visszaérkező hősök története elkeserítette Maxvellt, hogy egy újabb kiváló és nemes harcos lépett az őrület útjára. Úgy tűnt, hogy ezzel zsákutcába jutottak...

Folytatás holnap reggel...

wow_c_528192
Nagyon jó volt, semmi helyesírási hiba, a nevek fordítása is tetszett (kivételesen). Olvasom a folytatást! Smiling
"A törpök nem részegednek le"... na ezen röhögtem egy jót Laughing out loud
#3 | mgitta válasza #2
Faceless első dicsérete, ezt elrakom emlékbe Smiling
Ja, inkább holnap jön a folytatás, tegnap este lusta voltam, ma meg egy merő rohanás lesz a napom.
Ez volt a vanilla WoW egyik epic pillanata lore-szempontból. Szép munka Smiling
Egyre inkább kezdem megkedvelni blackrockot.. nem az insta hangulata miatt hanem a történetet amit kitaláltak hozzá . Am jó volt a fordítás, de már megszokhattuk :P 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu