KERESÉS
RECRUIT - aki keres talál
A Tribe Called Quest @ Arathor
Ha kulturált vagy, itt a helyed!
A Tribe Celled Quest @ Arathor
Healereket és dps-eket keresünk hc progress-re!
New Moon @ Ragnaros
Klánunk Mythic Raidekre keres megbízható játékosokat!
Shattered Legends @ Arathor
Hétvégi Guildünk keres Legion-re aktív PvE orientált játékosokat!
+ új recruit beküldése
topik Loot
 Sziasztok!Valaki eltudná magyarázni nekem részletesen mi is a lootolás lényege? Nem tudom felhúzni a karakterem ilvl-jét. Pedig elég sokat játszok, de egyszerűen nem ad be új cuccokat!
Perseus - 2353 napja
topik wow_ft_32705
wow_b_32705
qinqshuh - 2420 napja
topik wow_ft_32704
wow_b_32704
Samantha Fraser - 2422 napja
topik wow_ft_32703
wow_b_32703
Samantha Fraser - 2422 napja
topik wow_ft_32702
wow_b_32702
Samantha Fraser - 2422 napja

Irie L2P: Kézikönyvtár
Irie - 4947 napja
19
Az átlag kezdőnek játék közben rengeteg kérdése merül fel... Amellett, hogy még nem ért bizonyos folyamatokat, nincs tisztában az alapvető játékmechanikákkal, erősen hiányos a lexikális tudása is. Vannak olyan kérdések, amiknek egyszerűbb, talán gyorsabb is utánanézni, mint utánakérdezősködni.

Az alábbi oldalak mind angol nyelvűek:

WoWHead - Mostantól a legjobb barátod

A WoWhead valószínűleg az egyik legnagyobb WoW-val kapcsolatos lexikális tudástár az interneten. Az összes játékban fellelhető tárgyról, szereplőről, varázslatról, mountról, stb. tartalmaz adatokat. Használata is roppant egyszerű: beírod a keresőszót, és már ki is adja a lehetséges válaszokat. Megkeresed a neked megfelelőt, és máris értékes információk birtokába jutsz.

JÓTANÁCS: Bizonyos esetekben érdemes elolvasni a keresett szóhoz fűzött kommenteket is. Például questek esetében az igazi segítséget az jelentheti, amikor valaki pontosan leírja egy kommentben, hogy az adott questgivert milyen irányból, milyen úton a legkönnyebben megközelíthető - hiszen maga a WoWHead csak a koordinátákat adja meg.


WoWWiki - Komplex tudástár

A név beszélő, ez a lap a wikipediához hasonlít leginkább. A keresőszó beírása után nem száraz adatokat kap az olvasó, hanem inkább cikkekhez hasonló írott anyagokat, képekkel, néha linkekkel, hivatkozásokkal más hasonló cikkekhez. Ha nem közvetlenül a játékhoz kell valami információ, hanem teszem azt, egy faj eredete, története érdekel, akkor érdemes itt keresgélni először.


TankSpot - A taktikák végtelen tárháza

Ez a rész nem feltétlenül a kezdőket érinti. Rengeteg bosszúságot okoz az embereknek a felkészületlenségből adódó wipefest. Valóban, ha mindenki rászánná azt a tíz percet, hogy utánanézzen egy taktikának, akkor összességében akár órákat is megspórolhatna a raid egészének. Többek közt ebben segít a TankSpot.
Régóta aktív fórumuk, és népes táboruk van, de ami miatt mégis kiemelkednek a többi hasonló lap közül, az a Ciderhelm Youtube csatornája. Podcast epizódokat is láthatunk, de ami miatt megemlítettem, az a taktikai videósorozat. Az összes videójuk HD-ben van fent, és minden új bosshoz szükséges taktikát bemutat.
Miközben egy (néha több) karakter szemszögéből bemutatják az encountert, a narrátor részletesen elmagyarázza, hogy mikor mi a teendő. Részemről többre becsülöm azt, ha nem csak elolvassuk, hogy mikor hova kell álnunk, hanem látjuk is - így nem kell éles helyzetben gondolkodnunk, hogy most akkor végülis ez az a szutyok, ami elől futni, vagy az, amit DPS-elni kell.


ElitistJerks - Személyre szabott probléma

Ha kasztunknak szeretnénk utánanézni, valószínűleg a legjobb helyen járunk. Az aktív fórumban minden kaszton belül rengeteg különféle topic között válogathatunk, és szinte minden kérdésünkre választ fogunk kapni.

JÓTANÁCS: Mindenki, aki valamilyen módon nem elégedett a teljesítményével, vessen egy pillantást a saját kasztjának fórumára. Még a legtapasztaltabb játékosok is rengeteg hasznos tippet fognak találni.


WoW Insider - Friss, vegyes.

Ez a honlap szinte mindennel foglalkozik. Találunk híreket kasztunkkal, addonokkal, történelemmel, stb. kapcsolatban. Érdemes néha átnyálazni, sok értékeset olvashatunk kezdőként, vagy épp PVP orientált játékosként is. A heti rovatok szintén megérnek egy kis olvasgatást!

-----------------------------------------------------------------

Természetesen rengeteg hasonló oldalt találni internet-szerte, ez csak öt közülük. Úgy gondolom azonban, hogyha ezeket ismerjük, és tudunk angolul, roppant sokat fejlődhetünk magunkhoz képest böngészésükkel, vagy rengeteg időt, és in-game keresgélést spórolhatunk meg például egy hosszú questlánc esetében.

Már többször hangsúlyoztam, hogy hozzuk ki a maximumot a felszerelésünkből, azonban azt hiszem, hogy mindnyájan egyetértünk abban, hogy karakterünk megfelelő kezelése ezerszer fontosabb.

Szánjuk hát rá az időt, hogy fejlődjünk, mert megtérül!

Irie
Nem tudom, mire gondolsz Laughing out loud
#18 | gry000 válasza #15
Maxdpst szerintem lassan már illene elfelejteni, BCben se volt pontos, most még annyira se az.
Elitist Jerks meg nem annyira  a kezdőknek szól szerintem, főleg ha egy topicban nincs spec/stat/rota összegzés, csak theorycraft Smiling
#17 | Buster válasza #12
Minek mégegy olyat említeni, amely funkcióját tekintve ugyanolyan, sőt jobb is mint ez.
Nem pontos, ergo félrevezethet. A Rawr jobb lenne, de abból épp nincs 4.0-kompatibilis verzió.
Még egy,amit érdemes kezdőknek,de még haladóknak is...

http://www.maxdps.com/
#14 | birno válasza #8
Hm, olyan ismerős ez az eset... Laughing out loud
#13 | Irie válasza #12
Olvasd el a kommenteket.
#11 | Eldoron válasza #8
vagy lehet iskolás de nem csak tanítják angolul hanem tanul is :) 
#10 | Irie válasza #9
Így van, köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Impresszum, jogi nyilatkozat | Kapcsolat
World of Warcraft is a trademark and Blizzard Entertainment is a trademark or registered trademark of Blizzard Entertainment in the U.S. and/or other countries.
wow.lap.hu | mmorpg.lap.hu | Computerworld.hu | PCWorld.hu | GameStar.hu | VideoSmart.hu